Montering av snörasskydd på 28 hus i Vega

När vintern kommer och snön faller ned och samlas på taken är det en vacker syn, men det kan också innebära en risk för snöras från taken. Detta kan man undvika genom att montera snörasskydd. Vid ett av våra uppdrag monterade vi tre-rörs snörasskydd på 28 hus.

Montera snörasskydd och undvik risker

När det samlas mycket snö på ett tak så finns det risk för att snön plötsligt släpper och faller mot marken. Detta kan ske när temperaturerna blir varmare och snön smälter eller för att vikten helt enkelt blir för stor. Oavsett vad så kan den fallande snön och isen innebära risker. Om någon befinner sig på marken nedanför kan olyckan vara framme om man har otur.

Ett sätt att undvika risken för snöras är alltså att montera snörasskydd på taket. Snörasskyddet fångar upp snön och hindrar den från att släppa från taket. Det finns snörasskydd av olika slag. Vid uppdraget med att montera snörasskydd på de 28 husen i Vega så monterade vi alltså ett skydd bestående av tre rör.

Ett annat sätt att undvika att snön faller ned från taket är att ta hjälp med en takskottning innan den mängd snö som finns på taket blir alldeles för stor. Vi på Takfix hjälper dig med montering av snörasskydd men utför även takskottning runt om i Stockholmsområdet.

Snörasskydd och annan taksäkerhet i Stockholm

Här intill texten kan du se hur det gick till när vi gjorde de 28 husen i Vega redo för vintern med nya snörasskydd. Läs också gärna mer om de tjänster inom snörasskydd och andra typer av anordningar för taksäkerhet som vi erbjuder runt om i Stockholm. Se mer på sidan taksäkerhet i Stockholm och hör av dig för din hjälp.