Viktigt med mossbehandling av takets betongpannor

Takpannor före mossbehandling

Med tiden samlar pannorna på ditt tak på sig smuts, vilket kan ha en negativ påverkan på takets hållbarhet. Något som kan ställa till med besvär är när mossa börjar växa på betongpannorna. Om man får tillväxt av mossa är det en bra idé att rengöra betongpannorna på taket samt att mossbehandla taket.

Offertförfrågan

 

Rengöring av takets betongpannor förlänger livslängden

Även om dagens takmaterial kan förväntas hålla under många år så kan alltså takpannor, exempelvis betongpannor, med tiden slitas. När alger och mossa får fäste på betongpannorna är det bra att avlägsna växtligheten innan den ställer till med problem.

Mossa på betongpannor, och annat takmaterial, kan leda till att den fukt som bildas på takpannorna blir kvar, vilket i sin tur kan leda till att takpannorna skadas. Om takpannorna skadas måste de sedan bytas ut. För att undvika detta gäller det alltså att se till att hålla betongpannorna fria från mossa genom en rengöring av taket samt mossbehandling av taket.

Förutom att en rengöring av ett tak med betongpannor, när man har fått mossa på betongpannorna, förlänger takets och betongpannornas livslängd så finns det även andra fördelar med en taktvätt. Med rengjorda takpannor får man också ett hus med ett fint utseende. En taktvättning kan ha en påverkan på hur hela huset upplevs.

Rengöring av mossa på tak i Stockholm

Vi på Takfix rengör betongpannor på tak och förebygger fortsatta problem med mossa på tak runt om i Stockholmsområdet. Vi gör rent taket med en högtryckstvätt med hett vatten som avlägsnar mossan och algerna. För att undvika att mossan på betongpannorna kommer tillbaka mossbehandlar vi även taket.

Har du mossa på taket? Hör gärna av dig för att veta mer eller för att anlita oss för en rengöring av ditt taks betongpannor, eller annat takmaterial, i Stockholm. 

Mossbehandling, behandling av betongpannor i Stockholm från Takfix

För att taket och huset ska hållas i ett bra skick är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt. Något som förbättrar hållbarheten är en mossbehandling. Mossbehandling och rengöring av taket ser till att betongpannorna håller så länge som möjligt. Har du ett tak i dag som behöver hjälp med mossbehandling löser vi det. Under flera år har vi genomfört ett stort antal mossbehandlingar på villor i Stockholm.

Vi arbetar med mossbehandling av betongpannor i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.