Takbesiktning i Stockholm

Orsakerna till att genomföra en takbesiktning är många. Taket är gammalt och slitet, du är i renoveringstankar och ett nytt fräscht tak finns med i att-göra-listan. Eller så ska du sälja huset och vill att det ska vara så representativt som möjligt inför visningen och du vill slippa risken med att köparen hör av sig till dig efteråt med utläggningar om takets brister. Vad orsaken än må vara så är en sak säker – ett bra tak som klarat en kvalificerad takbesiktning ger sinnesro.  

Offertförfrågan

Det första steget är en okulär takbesiktning

Ett takproffs kan granska taket och ganska snabbt göra en bedömning av takets skick. Finns det synliga skador som behöver åtgärdas? Ett papptak kan ha sprickor som gör att fukt riskerar att sippra in. Ett plåttak kan ha rostskador. Takpannor kan likaså vara skadade. En okulär takbesiktning är ett moment du som husägare kan göra själv i viss grad, och upptäcker du skador så är det hög tid att ta tag i problemet innan det förvärras.

Takbesiktning utförd av takproffs

För att vara på den säkra sidan kan du anlita ett takproffs, någon som till yrket granskar tak och vet vilka risker och svagheter ett tak kan ha. Det ger dig en extra trygghet, då en expert kan visa dig vad som kan behöva åtgärdas – antingen omedelbart eller på sikt.

Trygg takbesiktning i Stockholm

Våra takexperter i Stockholm kan besikta ditt tak, och tillsammans med dig gå igenom dess befintliga skick och vad som kan behöva åtgärdas. Ibland räcker det att åtgärda en liten del av taket, men i andra fall kan en husägare vilja återställa hela taket till nyskick. Det kan ge ett lyft som märks i hela kvarteret och kan höja marknadsvärdet på fastigheten. Vi på Takfx utför trygg takbesiktning i Stockholm och har gedigen materialkännedom och vet hur ett tak ska se ut.

Åtgärder och kostnad efter takbesiktning

Alla tak är olika. Plattor, plåt, betong m.m. i olika former och ålder. Det kan vara svårt att veta exakt hur skicket är och om något behöver åtgärdas för att undvika mer kostsamma reparationer orsakade av fuktskador. Kontakta oss för en besiktning redan nu. Kanske är skicket på ditt tak så pass gott att du inte behöver åtgärda något i dagsläget. Vi kan snabbt ordna en enkel rapport med åtgärdsförslag och eventuellt kostnadsförslag på dessa åtgärder ihop med besiktningen.

Vi hjälper dig gärna med takbesiktning i Stockholm och närliggande områden.
Ta kontakt med oss och boka en tid som passar dig för takbesiktning.