Taksäkerhet, snörasskydd & fallskydd i Stockholm

Snörasskydd på tak i Stockholm, monterat av Takfix

Säkerheten bör alltid prioriteras när det kommer till arbeten på höga höjder. Att arbeta på tak med allt från takläggning till rengöring innebär många risker, vilket medför att man alltid ska planera den här typen av arbete i minsta detalj. Som fastighetsägare är man ytterst ansvarig för att man på ett säkert och tryggt sätt kan ta sig upp på taket och utföra ett arbete utan minska risk för fall eller ras.

Offertförfrågan

 

Skyddsräcken, Takstege o Takbrygga - Säkerhet för alla!

Vi erbjuder professionell hjälp för att säkerställa att ditt tak är en trygg plats för den som ska utföra takarbeten tex sotning av skorsten. Takfix kan smidigt kontrollera ditt tak och se till att korrekta taksäkerhetsanordningar monteras som förhindrar ras eller fall från hög höjd. Det kan handla om att montera allt från glidskydd och fallskydd till anpassade takstegar, takbryggor och skyddsräcken – vilken typ av anordning som behövs beror helt och hållet på husets utformning och behov. 

Snörasskydd i Stockholm

Snörasskydd ska hållas i skick och fylla lagkraven, i synnerhet så förbipasserande inte skadas av snöras eller fallande is.

Vi är kunniga i byggnadsplåtslageri och hjälper dig få snygga lösningar för snörasskydd som också fyller myndigheternas krav på skydd mot snöras.

Taksäkerhet för alla!

Den här typen av säkerhetsanordningar inkluderar en hel del viktiga regler och riktlinjer, vilka man strikt bör följa. Som kund kan du känna dig trygg i det faktum att vi alltid arbetar utifrån dessa gällande regler och självklart är det nödvändig skyddsutrustning som gäller för all vår personal.

Se till att få ditt tak inspekterat och åtgärdat för att undvika onödiga risker – vi hjälper dig med allt från uppdragets inledande dialog till utförande av eventuell montering. Idag finns våra kunder i hela Stockholmsregionen och Uppsala med omnejd.

Varmt välkommen att höra av dig till oss för att få veta mer om våra tjänster inom taksäkerhet, snörasskydd och fallskydd tak i Stockholm!

Ökad taksäkerhet till ditt Stockholmshus

När vi utför arbeten på tak i Stockholm är det viktigt att det är så säkert som möjligt att vistas på taket för att olyckan inte ska vara framme. Ökad taksäkerhet kan man få genom att montera hjälpmedel som en takbrygga eller gångbrygga, en takstege, nockfästen med ett nockräcke, ett takfotsräcke eller ett snöräcke.

Takbrygga, takstege, nockräcke, takfotsräcke och snöräcke

Oavsett vilket arbete som ska utföras på ett tak är det viktigt att taket är säkert att arbeta på genom att man har monterat olika typ av fästen och skydd. Vilken typ av anordning som bör monteras på ett tak för att höja taksäkerheten kan skilja sig från tak till tak.

Tre typer av hjälpmedel som du kan välja mellan till ditt tak i Stockholm är alltså en takbrygga, också kallat gångbrygga, en takstege och nockfästen med ett nockräcke. En takbrygga är en smal gångbrygga som monteras på ditt tak i Stockholm som gör det smidigt för dem som arbetar på taket att förflytta sig. Det finns takbryggor där även en skyddslina kan fästas. En takstege är helt enkelt en stege som läggs ned och fästes mot ditt tak. Med en takstege till ditt tak i Stockholm blir det säkrare att ta sig uppåt mot taknocken. Ett nockräcke är slutligen ett räcke som monteras uppe vid nocken, med hjälp av nockfästen, och som används som en säkerhetsanordning där en livlina kan fästas.

Ytterligare två säkerhetsanordningar som kan monteras på ditt tak i Stockholm är ett takfotsräcke och ett snöräcke. Ett takfotsräcke är precis som nockräcket ett räcke som monteras för att öka säkerheten. Takfotsräcket till ditt tak i Stockholm underlättar för dem som arbetar på taket genom att räcket fungerar som ett fotstöd vid takfoten. Ett snöräcke är istället ett räcke som monteras för att hålla den snö som samlas på taket på plats så att den inte faller ned och riskerar att skada någon på marken.

Kontakta oss för taksäkerhet i Stockholm

Det finns alltså många typer av anordningar och hjälpmedel som kan öka taksäkerheten på ditt tak i Stockholm med allt från takbryggor eller gångbryggor, takstegar och nockfästen med nockräcken till takfotsräcken och snöräcken. Kontakta oss gärna så tar vi ett samtal om vad som kan passa till just ditt tak.

Taksäkerhet, snörasskydd, fallskydd i Stockholm från Takfix

Taksäkerhet monteras för att det ska vara säkert att röra sig på taket och även vistas under taket under vintern. Några exempel på taksäkerhet är fallskydd och snörasskydd som höjer säkerheten. Har du ett tak i dag som behöver hjälp med taksäkerhet löser vi det. Under flera år har vi genomfört ett stort antal monteringar av anordningar som förbättrar taksäkerheten på villor i Stockholm.

Vi arbetar med taksäkerhet som snörasskydd och fallskydd i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.