Tegeltak i Stockholm

Nylagt taktegel på tak i Stockholm

När det gäller att välja takbeläggning så finns det ett stort urval på marknaden. Men en av dessa finner många som har haft det att det är lite speciell. Det gäller taksten i äkta tegel. De som har haft det eller har det som sin takbeläggning har svårt att se någon annan lösning. Detta på grund av de fördelar som finns med materialet.

Offertförfrågan

 

Om man ser till andra taklösningar så kan du välja att bland ganska många material såsom plåt, eternit, betong eller kanske papp. Men för de flesta som en gång har haft taksten i tegel så finns det inget alternativ. Men vad är det som gör denna taksten så speciell?

Fördelar med tegelpannor och tegeltak

Taksten i tegel är ett naturmaterial om det är den äkta varan. En äkta tegelpanna är tillverkad av en lerblandning som innehåller skifferlera. För att göra teglet hållbart och tåligt mot väder och vind så bränns det i speciella kassetter. Detta sker i en extremt hög temperatur på 1050 grader i två dygn. Detta resulterar inte bara i ett vackert tegel utan det är även smutsavvisande med en hårdhet och en yta som står emot det mesta av våra naturliga element.

Teglet kan antingen vara klassiskt tegel som är anpassat efter det tuffa nordiska klimatet med låga minusgrader, frostrisk och tuffa väderväxlingar. Det kan även vara modernare variant med en stark glaserad yta och engober. Oavsett vilken du väljer så finns det många fördelar med tegel.

  • Det är frostbeständigt och tåligt mot väder och vind
  • Eftersom det är ett naturmaterial så smälter det vackert in i omgivningen
  • Det har längre hållbarhet än de flesta andra takbeklädnader.

Men det är inte hela sanningen. Taksten i äkta tegel är en klassisk takbeklädnad som står för värme, charm och en vacker slutfinish. Oavsett om du väljer det klassiska röda teglet, en glaserad yta eller vackra engober så får du kvalitet. Det är inte bara du som husägare som njuter av det utan det ger glädje till hela din omgivning.

Takfix arbetar med många typer av tegeltak

Hos oss hittar du ett stort och brett utbud av taksten i tegel gjorda efter vår egen tillverkningsprocess och handtestade för att se så att varje taksten håller vad vi lovar. Om du ska lägga om ditt tak och haft andra material så rekommenderar vi dig att byta till tegel. Det är ett val som du kommer att njuta av länge och som garanterar dig kvalitet, design och ett otroligt slutresultat på din takomläggning.

Takarbeten med tegeltak och andra takmaterial

Utöver takbyten med tegel i Stockholm arbetar vi även med en rad andra typer av takmaterial när vi utför takbyten och takrenovering. Utöver tegel arbetar vi även med plåttak, betongpannor, papptak och olika typer av gröna tak. Precis som ett tegeltak har de andra typerna av tak också de sina specifika fördelar. Vilken typ av tak som man ska välja beror husets förutsättningar och den egna smaken. Fråga oss så berättar vi mer om att byta till ett tegeltak eller någon av de andra typerna av tak som vi arbetar med runt om i Stockholm.

Kontakta oss för att byta ditt tegeltak i Stockholm

Utöver takbyten med tegel och andra material erbjuder vi också många andra typer av taktjänster. Bland annat erbjuder vi takservice och takunderhåll som ser till att hålla ditt tak i ett bra skick och förlänga livslängden på taket.

Kontakta oss om du vill ha hjälp med takbyte eller en annan typ av takarbete på ett tegeltak med tegelpannor eller ett annat slags tak. Vi utför arbeten både åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag i Stockholm med omnejd och hjälper dig gärna med ditt byte av tegeltak och andra takarbeten med en rad olika typer av takmaterial.

Takläggning av tegeltak i Stockholm från Takfix

Tegel är ett klassiskt material som har använts som takmaterial sedan lång tid tillbaka. Tegelpannor passar på många typer av tak och tegeltaken är både fina till utseendet samt slittåliga och hållbara. Detta gör att man får ett tak som håller under väldigt många år, har du ett tegeltak i dag som behöver bytas löser vi det. Under flera år har vi genomfört ett stort antal takläggningar av tegeltak på villor i Stockholm.

Vi arbetar med tegeltak och takläggning med tegelpannor i hela stor Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.