Tegeltak

Nylagt taktegel på tak i Stockholm

Tegeltak är extremt hållbara och står emot tuffa väderförhållanden, vilket ger långvarigt skydd. De är brandbeständiga och energieffektiva, vilket hjälper till att reglera inomhustemperaturen och minska energikostnaderna. Dessutom ger tegeltak ditt hus en klassisk och tidlös skönhet som ökar dess värde.

Offertförfrågan

 

Fördelar med tegelpannor och tegeltak

Taksten i tegel är ett naturmaterial om det är den äkta varan. En äkta tegelpanna är tillverkad av en lerblandning som innehåller skifferlera. För att göra teglet hållbart och tåligt mot väder och vind så bränns det i speciella kassetter. Detta sker i en extremt hög temperatur på 1050 grader i två dygn. Detta resulterar inte bara i ett vackert tegel utan det är även smutsavvisande med en hårdhet och en yta som står emot det mesta av våra naturliga element.

Teglet kan antingen vara klassiskt tegel som är anpassat efter det tuffa nordiska klimatet med låga minusgrader, frostrisk och tuffa väderväxlingar. Det kan även vara modernare variant med en stark glaserad yta och engober. Oavsett vilken du väljer så finns det många fördelar med tegel.

  • Det är frostbeständigt och tåligt mot väder och vind
  • Eftersom det är ett naturmaterial så smälter det vackert in i omgivningen
  • Det har längre hållbarhet än de flesta andra takbeklädnader.

Men det är inte hela sanningen. Taksten i äkta tegel är en klassisk takbeklädnad som står för värme, charm och en vacker slutfinish. Oavsett om du väljer det klassiska röda teglet, en glaserad yta eller vackra engober så får du kvalitet. Det är inte bara du som husägare som njuter av det utan det ger glädje till hela din omgivning.

Takarbeten med tegeltak och andra takmaterial

Utöver takbyten med tegel  arbetar vi även med en rad andra typer av takmaterial när vi utför takbyten och takrenovering. Utöver tegel arbetar vi även med plåttak, betongpannor, papptak och olika typer av gröna tak. Precis som ett tegeltak har de andra typerna av tak också de sina specifika fördelar. Vilken typ av tak som man ska välja beror husets förutsättningar och den egna smaken. Fråga oss så berättar vi mer om att byta till ett tegeltak eller någon av de andra typerna av tak som vi arbetar med runt om i Stockholm.

Kontakta oss för att byta ditt tegeltak i Stockholm

Utöver takbyten med tegel och andra material erbjuder vi också många andra typer av taktjänster. Bland annat erbjuder vi takservice och takunderhåll som ser till att hålla ditt tak i ett bra skick och förlänga livslängden på taket.

Kontakta oss om du vill ha hjälp med takbyte eller en annan typ av takarbete på ett tegeltak med tegelpannor eller ett annat slags tak. Vi utför arbeten både åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag i Stockholm med omnejd och hjälper dig gärna med ditt byte av tegeltak och andra takarbeten med en rad olika typer av takmaterial.