Takläggning med tegel och tegelpannor i Stockholm

När det gäller att välja takbeläggning så finns det ett stort urval på marknaden. Men en av dessa finner många som har haft det att det är lite speciell. Det gäller taksten i äkta tegel. De som har haft det eller har det som sin takbeläggning har svårt att se någon annan lösning.

Om man ser till andra taklösningar så kan du välja att bland ganska många material såsom plåt, eternit, betong eller kanske papp. Men för de flesta som en gång har haft taksten i tegel så finns det inget alternativ. Men vad är det som gör denna taksten så speciell?

Fördelar med tegelpannor

Taksten i tegel är ett naturmaterial om det är den äkta varan. En äkta tegelpanna är tillverkad av en lerblandning som innehåller skifferlera. För att göra teglet hållbart och tåligt mot väder och vind så bränns det i speciella kassetter. Detta sker i en extremt hög temperatur på 1050 grader i två dygn. Detta resulterar inte bara i ett vackert tegel utan det är även smutsavvisande med en hårdhet och en yta som står emot det mesta av våra naturliga element.

Teglet kan antingen vara klassiskt tegel som är anpassat efter det tuffa nordiska klimatet med låga minusgrader, frostrisk och tuffa väderväxlingar. Det kan även vara modernare variant med en stark glaserad yta och engober. Oavsett vilken du väljer så finns det många fördelar med tegel.

  • Det är frostbeständigt och tåligt mot väder och vind
  • Eftersom det är ett naturmaterial så smälter det vackert in i omgivningen
  • Det har längre hållbarhet än de flesta andra takbeklädnader.

Men det är inte hela sanningen. Taksten i äkta tegel är en klassisk takbeklädnad som står för värme, charm och en vacker slutfinish. Oavsett om du väljer det klassiska röda teglet, en glaserad yta eller vackra engober så får du kvalitet. Det är inte bara du som husägare som njuter av det utan det ger glädje till hela din omgivning.

Hos oss hittar du ett stort och brett utbud av taksten i tegel gjorda efter vår egen tillverkningsprocess och handtestade för att se så att varje taksten håller vad vi lovar. Om du ska lägga om ditt tak och haft andra material så rekommenderar vi dig att byta till tegel. Det är ett val som du kommer att njuta av länge och som garanterar dig kvalitet, design och ett otroligt slutresultat på din takomläggning.

Kontakta oss om du vill ha hjälp med tegeltak och tegelpannor. Vi utför arbeten både åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag i Stockholm med omnejd.