Boka in höstens takunderhåll!

Vi är nu inne i mitten av september månad och hösten vilar precis runt hörnet. Då kan det vara dags att boka in höstens takunderhåll för att stärka taket mot höstens hårda väder och vind.

Se till att taket håller tätt i vinter

För att åstadkomma ett tak som håller så länge som möjligt är det viktigt att se över taket regelbundet. En regelbunden översyn av taket på en till två gånger per år kan spara mycket pengar. Under höst- och vinterhalvåret kan taket utsättas för både hårda vindar, regn och snö och då är det viktigt att man har ett tak i bra skick som håller tätt mot svenska väderomväxlingar. Därför är det god tid att redan nu se över taket för att hinna med att åtgärda sådant som behövs fixas inför vintern. Kanske visar det sig att ett takbyte är nödvändigt, eller kanske endast några små åtgärder. Oavsett vilket, så är det nyttigt att se över takpannornas och plåtens skick, men även hur taket ser ut på insidan på vinden. 

Läs gärna mer om våra tjänster inom takunderhåll i Stockholm

 

Underhåll taket och spara pengar

Trots att de takmaterial som finns på marknaden ska hålla under många år så gör väder och vind ändå att ett tak slits med tiden. Hur länge ett tak håller beror på typen av takmaterial, men också på förutsättningarna på platsen där fastigheten står. Genom regelbundet takunderhåll kan man förlänga livslängden på taket och även spara pengar.

I vårt serviceavtal ingår att vi rensar bort mossa och annan smuts som ofta hamnar på tak och som ökar risken för vattenläckor genom att hindra vattenavrinningen. Vi kontrollerar taket noga för att se eventuella tecken på skador och brister, som exempelvis spruckna pannor eller pannor som ligger löst. Genom att inspektera vinden och titta på undertaket kan vi hitta tecken på fukt och rötskador vilket också ingår i vårt serviceavtal. Därefter sammanställs resultatet i ett dokument som ni får ta del av med förslag på åtgärder för eventuella skador.

 

Kontakta oss för hjälp med takunderhåll i Stockholm

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med takservice och takunderhåll eller någon utav våra andra tjänster som vi erbjuder inom takarbeten.

Nyhetsarkiv

 • Boka in höstens takunderhåll!

  Vi är nu inne i mitten av september månad och hösten vilar precis runt hörnet. Då kan det vara dags att boka in höstens takunderhåll för att stärka taket mot höstens hårda väder och vind.

 • Hyr ställning hos oss på Takfix!

  Förutom tjänster inom takarbeten och takrenoveringar hyr vi på Takfix ut byggnadsställningar i Stockholm. Oavsett om ni är ett företag eller privatperson erbjuder vi ett helhetsansvar för uthyrning av ställningar som inkluderar både dimensionering och montering.

 • Boka in sommarens fasadarbeten i Stockholm!

  Vi är nu inne i juni månad vilket betyder att sommaren äntligen är här. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när sommarens varma temperature kommit är fasadarbeten för att fräscha upp husets yttre!

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.