Tillökning i vår kunskapsbank om byggställningar

I vår kunskapsbank kan du nu få reda på vad det kostar att låta bygga en ställning, om du själv kan vara med i monteringsarbetet, och hur du kan veta att byggställningen är godkänd och säker.

Vår kunskapsbank har utökats med mer matnyttig information för dig som går i byggdrömmar.

Vad kostar det?

När du är i planeringsstadiet är det t.ex. viktigt att beräkna kostnaden för projektet. Om byggställningar är en del av den kalkylen så uppstår säkert frågan: Vad kostar det att hyra ställning?

Vem får vara med och montera?

Vilka regler gäller sedan när byggställningen ska monteras? Får du själv vara med i arbetet och i så fall i vilka moment? Vi reder ut begreppen i vårt svar på vem som kan vara med och bygga ställning.

Hur vet man att ställningen är säker?

När ställningen väl är på plats – vad är det som avgör om den är säker och är monterad efter spelets alla regler? Vi svarar på det i artikeln om hur man vet att en byggnadsställning är säker.

Nyhetsarkiv

 • Tillökning i vår kunskapsbank om byggställningar

  I vår kunskapsbank kan du nu få reda på vad det kostar att låta bygga en ställning, om du själv kan vara med i monteringsarbetet, och hur du kan veta att byggställningen är godkänd och säker.

 • Dags att boka vinterns takskottning i Stockholm

  Även om vintern kanske känns långt borta så går tiden fort och det kan vara bra att redan nu tänka på att boka in sin hjälp med takskottning i Stockholm inför vintern.

 • Nu hyr vi ut byggställningar i Stockholm

  Vi erbjuder nu såväl modulställningar som ramställningar, i stål eller aluminium när ni behöver hyra ställning i Stockholm. Vi kan hjälpa er med montering eller så kan ni montera själva. Om ni önskar att vi hjälper till med montering så är det bra att veta att ni kan få ROT-avdrag för arbetet. Om ni önskar montera själva så har vi tillgång till programvara som gör jobbet enkelt och säkert.

 • Vi är behöriga att sanera eternittak

  Det finns takarbeten som kräver en särskild kunskap och även särskild utbildning för att de ska gå säkert till. Ett exempel är när man ska utföra takarbeten på eternittak. Takfix har behörighet att sanera asbesttak.