Takskottning och snöröjning av tak i Stockholm

Takfix skottar snö på tak i Stockholm

Mycket snö, töväder och dåligt isolerade tak kan ge omfattande isbildning och istappar runt hängrännor, stuprör osv. Detta medför en stor risk för personskador vid ras från taket. Med en takskottning på ditt hus i Stockholm kan du undvika riskerna.

Offertförfrågan

 

Undvik risker genom takskottning och snöröjning

När det blir mycket snö ses det som en bra vinter av många. Visst är det trevligt med snö, men det kan även innebära en del risker. Om för mycket snö faller och med tiden samlas på taket kan det alltså innebära att det finns risk för att snö och is faller ned när tyngden blir för stor eller när temperaturerna blir högre och snön och isen smälter. Ett sätt att undvika den här typen av risker är alltså att ta hjälp med snöröjning på ditt tak i Stockholm. Vi på Takfix har flera års erfarenhet av takskottning och finns på plats för att hjälpa dig att skotta taket när det behövs.

Vem ansvarar för snöröjning och takskottning?

Inom den enskilda tomten är man som fastighetsägare skyldig att ta bort snö och is som riskerar att rasa ned och skada personer eller egendomar.

Hur skottar man bort snö på tak?

För att undvika snedbelastning och att takkonstruktion och bärande bjälkar blir skadade under takskottningen bör en takskottning ske i flera lager. Om det ligger mycket snö på taket ökar risken för skador att uppstå om du skottar ena sidan av taket först. Därför bör takskottningen ske i etapper och lika delar tas bort över hela taket.

Hur mycket snö klarar ett tak?

En fastighet med ett vanligt villatak klarar i genomsnitt minst 150 kg snö per kvadratmeter, vilket motsvarar ungefär en halv meter snö. Dock bör man tänka på att snö som blivit liggandes ett tag och blivit blötsnö väger mer än nysnö.

Takfix utför säker takskottning och snöröjning

Takskottning efterfrågas ofta så fort vintern och snön kommer. Ibland kommer också vintern över en natt och då kan det vara bra att vara förberedd och redan ha bokat in sin hjälp med snöskottningen. Behöver du hjälp med snöröjning av tak? Takfix skottar bort snö och avlägsnar istappar från tak och fasader på ett effektivt och säkert sätt. Vi kan även hjälpa dig att minska riskerna för olyckor genom att montera snöräcken och snöglidhinder med infästningar som har rätt hållfasthet. Om man ska sköta snöskottningen själv kan det om man har otur vara riskfyllt, särskilt om det gäller en skottning på hög höjd som på ett tak. All vår personal som arbetar med snöröjning på tak har genomgått utbildning i taksäkerhet och är licensierade enligt ”Skotta säkert”. Vi följer Arbetsmiljöverkets direktiv för att förbättra säkerheten för de personer som skottar taket.

Pris för takskottning och snöröjning

Under vintern är det viktigt att för mycket snö inte samlas på taket. Både på grund av dess vikt och risken att snön faller ned.  Hos oss kan du som kund teckna ett snöskottningsavtal. Avtalet innebär att vi kontinuerligt utför snöröjning och takskottning under vintertid för att hålla området fritt från snö och isbildningar. Eftersom det är svårt att ge ett exakt pris beroende på takets/områdets storlek, konstruktion och yta kan du som är intresserad av ett prisförslag fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.

Takskottning i Stockholm

Kontakta oss omgående eller begär en kostnadsfri offert för kontinuerlig takskottning under vintern. Vill du slippa oroa dig över skador så teckna snöskottningsavtal för snöskottning i Stockholm i god tid. Vi har även snöjour och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.

Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster inom snöröjning på tak och takskottning i Stockholm!

Vi arbetar med takskottning och snöröjning av tak i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.