Takskottning Stockholm

Takfix skottar snö på tak i Stockholm

Välkommen till Takfix - din pålitliga partner för Takskottning i Stockholm! Vi är specialiserade på att hålla ditt tak fritt från snö och is under vintermånaderna, vilket inte bara ökar takets livslängd utan också förbättrar säkerheten kring ditt hem eller företag. Med års erfarenhet och expertis inom branschen är vi din bästa lösning för takskottningstjänster.

Offertförfrågan

 

Varför är takskottning & snöröjning viktigt?

Ett tak täckt av snö och is kan vara en potentiell risk för både fastigheten och de människor som vistas i närheten. Snö och is kan orsaka allvarliga skador på din fastighets tak om de tillåts att ackumulera. Detta inkluderar läckor, fuktskador och till och med takkollaps i extrema fall. Med hjälp av skottning förhindras även isbildning längst takkanter som kan utgöra en fara för människor som passerar.  En ren takyta gör det även enklare för isoleringen att fungera korrekt, vilket leder till lägre energikostnad och bekvämare inomhusmiljö.

Vem ansvarar för säkerheten?

I många länder och regioner, inklusive Sverige, är fastighetsägare ansvariga för att hålla sina tak fria från snö och is. Detta inkluderar att regelbundet skotta taket för att förhindra att en farlig mängd snö samlas upp. Fastighetsägare bör också vidta åtgärder för att säkerställa att deras fastighet är säker. Detta kan innefatta att sätta upp varningsskyltar om risk för snöras, begränsa tillträde till farliga områden och se till att takdräneringssystemen fungerar korrekt för att förhindra istappsbildning.

Hur skottar man bort snö på tak?

För att undvika snedbelastning och att takkonstruktion och bärande bjälkar blir skadade under takskottningen bör en takskottning ske i flera lager. Om det ligger mycket snö på taket ökar risken för skador att uppstå om du skottar ena sidan av taket först. Därför bör takskottningen ske i etapper och lika delar tas bort över hela taket.

Hur mycket snö klarar ett tak?

En fastighet med ett vanligt villatak klarar i genomsnitt minst 150 kg snö per kvadratmeter, vilket motsvarar ungefär en halv meter snö. Dock bör man tänka på att snö som blivit liggandes ett tag och blivit blötsnö väger mer än nysnö.

Takfix utför säker takskottning och snöröjning

När du väljer oss på Takfix för din takskottning kan du lita på att du får en professionell och pålitlig tjänst. Vårt team har lång erfarenhet inom takskottning och är kvalificerade experter inom området. Vi sätter alltid säkerheten främst och använder de senaste säkerhetsmetoderna och utrustningen.  All vår personal som arbetar med snöröjning på tak har genomgått utbildning i taksäkerhet och är licensierade enligt ”Skotta säkert”. Vi följer Arbetsmiljöverkets direktiv för att förbättra säkerheten för de personer som skottar taket. 

Intyg_Handledare_Skotta_Sakert_2.pdf

Sakkunnughetsbevis_for_sakerhetsanordningar_pa_tak.PDF_2.pdf

Forsakringsbevis_Trygg_Hansa_2.pdf

Pris för takskottning och snöröjning på tak

I genomsnitt kan priset för takskottning ligga någonstans mellan 500 och 1500 kronor per timme, beroende på flera faktorer. Det är viktigt att komma ihåg att detta är ett ungefärligt pris och att du bör begära offerter från flera olika takskottare i ditt område för att få en exakt kostnadsbedömning baserad på dina specifika behov. Slutligen är det viktigt att inte försumma takskottningen under vintern. En investering i att hålla ditt tak i gott skick kan spara dig från kostsamma reparationer och säkerställa din säkerhet och komfort under den kalla årstiden.

Vi erbjuder snöskottningsavtal

Hos oss kan du som kund teckna ett snöskottningsavtal. Avtalet innebär att vi kontinuerligt utför snöröjning och takskottning under vintertid för att hålla området fritt från snö och isbildningar. Eftersom det är svårt att ge ett exakt pris beroende på takets/områdets storlek, konstruktion och yta kan du som är intresserad av ett prisförslag fylla i en kostnadsfri offertförfrågan.

Takskottning i Stockholm

Kontakta oss omgående eller begär en kostnadsfri offert för kontinuerlig takskottning under vintern. Vill du slippa oroa dig över skador så teckna snöskottningsavtal för snöskottning i god tid. Vi har även snöjour och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet.

Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster inom snöröjning på tak och takskottning i Stockholm!

Vi arbetar med takskottning och snöröjning av tak i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.