Målning av plåttak i Saltsjö-Boo

Vi på Takfix utför takarbeten på en rad olika typer av takmaterial runt om i Stockholmsområdet. Vid ett av våra uppdrag så målade vi ett plåttak samt plåtdetaljer på ett tak i Saltsjö-Boo. Den totala ytan var 80 m2.

Hållbarare tak med takmålning

Det finns flera sätt att ta hand om sitt tak på. Vilken skötsel som krävs för ett visst takmaterial beror på det specifika materialet samt på platsen. Hur länge ett tak håller innan det blir dags för ett takbyte beror också det på det specifika materialets hållbarhet samt på väderförhållandena på den specifika platsen. Det finns dock en del tjänster som man kan ta hjälp med för att öka takets hållbarhet. En sådan tjänst är en takmålning.

Takfix utför takmålning på både takpannor och plåt. Vid uppdraget i Saltsjö-Boo gällde det alltså just ett plåttak. Om man har ett tak som är slitet så ökar risken för att det blir angripet av sådant som alger och mossa, vilket i sin tur också det sliter på taket. Genom att måla sitt tak stärker man istället takmaterialet.

Om man har ett plåttak så gör en takmålning att plåten håller längre. I samband med en takmålning på ett plåttak eller andra plåtdetaljer så börjar man med att man gör rent plåten och tar bort gammal färg som sitter löst. Därefter så behandlas plåten med ett rostskydd innan själva färgen kommer på plats.

Takmålning och andra takarbeten i Stockholm

Vi på Takfix målar alltså både takpannor och plåt. För att göra våra kunder i Stockholms takmaterial hållbarare erbjuder vi även tjänster som tvättning av tak, mossbehandling, takservice och takunderhåll. Läs gärna mer här på vår hemsida om våra tjänster. Se exempelvis mer om takmålning i Stockholm. Se också gärna bilderna från Saltsjö-Boo här intill.