Rensning av stuprännor

Takfix arbetar bland annat med att hjälpa diverse bostadsrättsföreningar med rensning av stuprännor, men även med regelbunden översyn av tak.

Rensning av stuprännor

Takfix arbetar bland annat med att hjälpa diverse bostadsrättsföreningar med rensning av stuprännor, men även med regelbunden översyn av tak. Det är viktigt att med jämna mellanrum kontrollera takets skick för att det ska hålla längre och för att existerande skador inte ska bli större. Även rensningen av stuprören bidrar till takets livslängd, då det är otroligt viktigt att vatten inte ansamlas på det på grund av att rören har täppts igen av exempelvis löv. Vi åtgärdar dessutom mindre skador som kan finnas på taket. Det kan till exempel ha bildats sprickor i vissa av takpannorna eller så kan det ha börjat växa mossa på delar av taket.  

Läs mer om takservice och takunderhålla i Stockholm

Varför ska man utföra underhållsarbete?

Genom att underhålla taket och rensa stuprännorna kan man spara mycket pengar eftersom skadorna då aldrig hinner orsaka för mycket åverkan, och därför heller inte kräver lika kostsamma reparationer för att återställa. Hur ofta man bör göra rensningen varierar beroende på olika faktorer som vad man har för läge på huset och vad för typ av tak man har, men det är rekommenderat att göra en rensning av stuprännor minst en gång om året för att undvika komplikationer. Genom en sådan enkel åtgärd minimerar man riskerna för att rören ska täppas igen av grenar, smuts eller löv eller att rören fryser sönder. Slutligen minskar man även risken för att vattenskador ska uppstå på både fasaden och taket, vilket skulle kunna bli kostsamt att åtgärda.

Rensning av stuprännor och översyn av tak i Stockholm

Vi på Takfix finns i Stockholm och hjälper såväl bostadsrättsföreningar som företag och privatpersoner med både takservice och takunderhåll. På vår hemsida kan du enkelt läsa mer om den servicen vi erbjuder gällande stuprör och tak. Tveka inte på att kontakta oss om du undrar över något eller helt enkelt vill ha mer information kring vårt underhållsarbete. Vi hjälper dig gärna!