Besiktning av tak på Södermalm

Om man har ett plåttak som har suttit på huset under många år kan det vara klokt att se över takets skick genom att ta hjälp med en takbesiktning. Vid ett av våra jobb utförde vi på Takfix en besiktning av ett plåttak på Södermalm.

Se över plåttakets skick med en takbesiktning

Att ha plåt på ett tak har många fördelar. Ett plåttak har en lång hållbarhet och skyddar huset väl mot väder och vind. Ett plåttak är även lätt att få på plats för takläggaren samt ett tak som väger lite i jämförelse med andra taktyper och som därför rimligen innebär en mindre belastning på taket som håller upp takmaterialet.

Även om ett plåttak har en lång hållbarhet så blir även plåttaken, precis som alla andra typer av tak, påverkade av regn, vind, snö och andra väderlekar. Detta gör att taket med åren kan bli i ett sämre skick och att vissa åtgärder kan behövas. För att veta vad som behövs åtgärdas kan det vara bra att ta hjälp med en takbesiktning av sitt plåttak i Stockholm.

Vid en takbesiktning, som den som vi utförde på plåttaket på huset på Södermalm, går man igenom takets skick och ser om vissa delar av taket möjligen är i behov av en takrenovering. Ibland kan taket också vara i ett sådant skick att det behövs en total takomläggning.

Takbesiktning i Stockholm

Takfix utför takbesiktningar i Stockholm men hjälper även våra kunder med takrenoveringar och takomläggningar med en rad olika typer av takmaterial. Hör gärna av dig för att veta mer om vad vi kan hjälpa dig med inom takarbeten i Stockholm.

Läs också mer om takbesiktning i Stockholm här. Här intill finns också bilder från Södermalm där du kan se hur det går till vid en takbesiktning.