Vi mossbehandlar ditt tak i Stockholm

Att ta hand om sitt tak är viktigt för att hållbarheten ska vara så lång som möjligt. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som förlänger takets livslängd är rengöring och mossbehandling av tak.

Takfix mossbehandlar tak i Stockholm.

 

Fördelar med mossbehandling och rengöring av taket

Husets tak utsätts året om för väder och vind med allt från gassande solsken till hårda vindar och fallande regn och snö. Med tiden gör detta att betongpannorna, eller annat material som man kan tänkas ha på taket, slits ut. Något som alltså även kan ha negativ påverkan på taket är när man får mossa på taket.

Mossa sliter ut taket på det viset att den fukt som naturligt bildas på takpannorna blir kvar i anslutning till pannorna. När det blir kallare temperaturer kan detta bland annat leda till så kallad frostsprängning och förstörelse av takpannorna. Genom att med jämna mellanrum rengöra taket och mossbehandla sina betongpannor kan man undvika onödigt slitage.

Det som händer när man mossbehandlar taket är att man får ett skydd mot att växtligheten snabbt kommer tillbaka efter att man har rengjort taket. Med en rengöring i av betongpannorna på taket får man också bort annan smuts som samlas på taket. Ett rengjort tak ger hela huset ett fint utseende.

Mossbehandling och rengöring av taket inför våren

Har du problem med smuts och mossa på taket och vill göra rent dina betongpannor eller annat takmaterial? Hör då gärna av dig till oss på Takfix.

Våren är nu på ingång och det är en tid på året som passar särskilt bra för utomhusarbete, som till exempel en taktvättning. Genom att mossbehandla och rengöra ditt tak i vår får du ett rent och fint tak inför sommarsäsongen.

Läs gärna mer även här om vad vi erbjuder inom mossbehandling på tak.

Nyhetsarkiv

 • Flera fördelar med sedumtak i Stockholm

  De takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm är många. Ett val av takmaterial är ett så kallat sedumtak. Att välja sedum till sitt tak i Stockholm har ett flertal fördelar.

 • Ta del av vår kunskapsbank om tak

  I vår kunskapsbank om tak och takarbeten kan du läsa om allt från hur du på bästa sätt tar hand om ditt tak till hur lång tid som olika takmaterial håller och hur ett takbyte går till.

 • Takfix arbetar med takfönster från Velux

  När man ska installera ett takfönster på sitt hus i Stockholm så finns det en del som är bra att tänka på för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

 • Flera fördelar med tegeltak

  Det finns många typer av takmaterial som man kan ha på sitt tak i Stockholm. Ett klassiskt material som länge har använts till tak landet över är tegel. Det finns flera fördelar med att ha tegelpannor på sitt tak.