Vi mossbehandlar ditt tak i Stockholm

Att ta hand om sitt tak är viktigt för att hållbarheten ska vara så lång som möjligt. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som förlänger takets livslängd är rengöring och mossbehandling av tak.

Takfix mossbehandlar tak i Stockholm.

 

Fördelar med mossbehandling och rengöring av taket

Husets tak utsätts året om för väder och vind med allt från gassande solsken till hårda vindar och fallande regn och snö. Med tiden gör detta att betongpannorna, eller annat material som man kan tänkas ha på taket, slits ut. Något som alltså även kan ha negativ påverkan på taket är när man får mossa på taket.

Mossa sliter ut taket på det viset att den fukt som naturligt bildas på takpannorna blir kvar i anslutning till pannorna. När det blir kallare temperaturer kan detta bland annat leda till så kallad frostsprängning och förstörelse av takpannorna. Genom att med jämna mellanrum rengöra taket och mossbehandla sina betongpannor kan man undvika onödigt slitage.

Det som händer när man mossbehandlar taket är att man får ett skydd mot att växtligheten snabbt kommer tillbaka efter att man har rengjort taket. Med en rengöring i av betongpannorna på taket får man också bort annan smuts som samlas på taket. Ett rengjort tak ger hela huset ett fint utseende.

Mossbehandling och rengöring av taket inför våren

Har du problem med smuts och mossa på taket och vill göra rent dina betongpannor eller annat takmaterial? Hör då gärna av dig till oss på Takfix.

Våren är nu på ingång och det är en tid på året som passar särskilt bra för utomhusarbete, som till exempel en taktvättning. Genom att mossbehandla och rengöra ditt tak i vår får du ett rent och fint tak inför sommarsäsongen.

Läs gärna mer även här om vad vi erbjuder inom mossbehandling på tak.

Nyhetsarkiv

 • Våren är tiden för snöröjning av tak i Stockholm

  Att ta hjälp med en snöröjning under vintertiden har ett flertal fördelar både för dig som är privatperson och för dig som är företagare. Nu när våren kommer finns det all anledning att ta hjälp med snöröjning av taket till din fastighet i Stockholm.

 • Vi mossbehandlar ditt tak i Stockholm

  Att ta hand om sitt tak är viktigt för att hållbarheten ska vara så lång som möjligt. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som förlänger takets livslängd är rengöring och mossbehandling av tak.

 • Faror med mycket snö på taket

  Under vinterhalvåret samlas ibland mycket snö på taket, vilket kan innebära en del risker. För att undvika faror med för mycket snö på taket finns det dock en del som kan göras.

 • Vi har investerat i en bockmaskin

  Vi är glada över att berätta att vi utvecklas och går framåt genom att vi nu har investerat i en ny maskin för bockning av plåt.