Vi mossbehandlar ditt tak i Stockholm

Att ta hand om sitt tak är viktigt för att hållbarheten ska vara så lång som möjligt. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som förlänger takets livslängd är rengöring och mossbehandling av tak.

Takfix mossbehandlar tak i Stockholm.

 

Fördelar med mossbehandling och rengöring av taket

Husets tak utsätts året om för väder och vind med allt från gassande solsken till hårda vindar och fallande regn och snö. Med tiden gör detta att betongpannorna, eller annat material som man kan tänkas ha på taket, slits ut. Något som alltså även kan ha negativ påverkan på taket är när man får mossa på taket.

Mossa sliter ut taket på det viset att den fukt som naturligt bildas på takpannorna blir kvar i anslutning till pannorna. När det blir kallare temperaturer kan detta bland annat leda till så kallad frostsprängning och förstörelse av takpannorna. Genom att med jämna mellanrum rengöra taket och mossbehandla sina betongpannor kan man undvika onödigt slitage.

Det som händer när man mossbehandlar taket är att man får ett skydd mot att växtligheten snabbt kommer tillbaka efter att man har rengjort taket. Med en rengöring i av betongpannorna på taket får man också bort annan smuts som samlas på taket. Ett rengjort tak ger hela huset ett fint utseende.

Mossbehandling och rengöring av taket inför våren

Har du problem med smuts och mossa på taket och vill göra rent dina betongpannor eller annat takmaterial? Hör då gärna av dig till oss på Takfix.

Våren är nu på ingång och det är en tid på året som passar särskilt bra för utomhusarbete, som till exempel en taktvättning. Genom att mossbehandla och rengöra ditt tak i vår får du ett rent och fint tak inför sommarsäsongen.

Läs gärna mer även här om vad vi erbjuder inom mossbehandling på tak.

Nyhetsarkiv

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?

 • Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

  Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

 • Boka vårens takomläggning i Stockholm redan nu

  Vi har nu gått in i ett nytt år och även om våren och sommaren kan kännas avlägsen kan det vara en god idé att redan nu boka in sin hjälp med vårens takomläggning i Stockholm. Takfix utför takbyten och takrenoveringar med många typer av takmaterial.

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.