Papptak Stockholm

Takfix installerar papptak i Stockholm

Har du funderingar på att lägga papptak eller är det gamla papptaket slitet och behövs läggas om? Då har du kommit rätt! Vi på Takfix utför takläggning och takrenovering på både gamla och nya fastigheter i Stockholm. 

Certifierade takläggare av papptak

Letar du efter en certifierad, och erfaren takläggare av papptak i stockholm har du kommit rätt! Våra kunders önskemål är av stor vikt och vi har den erfarenhet och kunskap som krävs för att utföra ett perfekt slutresultat med fokus på kundens upplevelse. Har du frågor och funderingar? Tveka inte att kontakta oss eller fyll i den kostnadsfria offertförfrågan så återkommer vi snarast!

OffertförfråganFör och nackdelar med papptak

Papptak erbjuder flera fördelar, såsom relativt låga kostnader och enkel installation, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för många byggnadsprojekt. Dess estetiska tilltalande utseende kan också komplettera olika arkitektoniska stilar. Dock är det viktigt att överväga nackdelarna med papptak, såsom dess känslighet för temperaturförändringar och mekaniska påverkningar.

I extrema väderförhållanden kan takpappen expandera eller kontraktera, vilket kan leda till sprickor och skador över tiden. Dessutom är papptak sårbara för punkteringar och skador från tunga föremål som fallande grenar eller hagel, vilket ökar risken för läckage och kräver regelbunden underhåll för att förebygga problem. Trots dessa utmaningar kan noggrann övervakning och underhåll förlänga papptakets livslängd. 

Hur länge håller ett papptak?

Papptak är som regel tillverkat av tjära eller asfalt och är särskilt vanligt på hus med platta eller låglutande tak. Vanligtvis behöver papptak renoveras inom 30 år för att bibehålla sin funktionalitet och hållbarhet. Hos Takfix anser vi att valet av material är avgörande när det handlar om papptakets livslängd. Därför använder vi enbart material av högsta kvalitet för att säkerställa att ditt tak håller i många år framöver.

Installation av papptak

Vid installation av papptak använder våra kunniga takläggare sig av olika taktäckningsmaterial och papper beroende på fastigheten. Tillsammans med petroleumtjärat takpapper, tjärpapper, underlagspapp och takpappsklister kan vi åstadkomma det perfekta slutresultatet. Papptaken har en mycket bra isolerande funktion så att du kan stänga ute kyla och hålla inne värme, eller tvärt om.

I regel varierar själva processen av takläggningen från tillfälle till tillfälle. Inget tak är det andra likt och kundens önskemål spelar en stor roll i arbetet. Papp är ett material som är enkelt att anpassa och som framför allt inte väger speciellt mycket. På så vis är det lättare att lägga, än till exempel pannor som ofta väger mycket.

Papptak pris

Takfix erbjuder ett frånpris på 450 kr per kvadratmeter exklusive moms för papptak.

Takpapp är ett flexibelt och kostnadseffektivt alternativ som passar många olika typer av hus och vanligtvis har en lägre prislapp än traditionella material som tegel och betong. Trots den prisvärda prislappen kompromissar inte takpapp med kvalitet eller hållbarhet, vilket gör det till ett populärt val bland våra kunder. Priset för att lägga ett papptak kan variera beroende på flera faktorer, inklusive valet av material, förarbete och takets utformning.

En fördel med den avancerade teknologin är att varken kvalitet eller livslängd försämras av den förmånliga prislappen. För de som väljer att arbeta med oss finns också möjligheten att dra nytta av ROT-avdraget, vilket gäller för alla typer av takarbeten. För en exakt uppskattning är det bäst att kontakta oss för ett skräddarsytt prisförslag för ditt takprojekt.

Takläggning av papptak i Stockholm - året runt!

Under flera år har vi på Takfix utfört ett stort antal reparationer och takbyten för företag, bostadsrättsföreningarr och privatpersoner. Vi arbetar med takarbeten och takläggning i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.

Läs mer om takomläggning och våra tjänster