Boka in sommarens installation av sedumtak

Vi är nu inne i mitten av maj månad och sommaren ligger precis runt hörnet. Så här års är det många som väljer att installera sedumtak.

Gröna tak har den senaste tiden blivit väldigt populärt i Stockholm, vilket egentligen inte är så konstigt. Sedumen förgyller inte bara stadens gator med vackra tak, de gynnar även miljön på flera sätt!

Läs mer om sedumtak i Stockholm

 

Klimatsmart tak

Gröna tak är precis som namnet hintar om – ett grönt val. Det finns alltså flera positiva miljöaspekter när man väljer att installera ett sedumtak. Sedumtaken tar upp och binder föroreningar i luften, förbättrar luftkvalitén kring fastigheten, isolerar byggnaden vilket ger en jämnare inomhustemperatur, samt skyddar takets tätskikt mot UV-strålning. Sedumtak minskar även risken för översvämning vid plötsliga skyfall och håller tillbaka 70 procent av den årliga nederbörden.

 

Installation och skötsel av sedumtak

Vi på Takfix installerar sedumtak och även andra typer av gröna tak runt om i Stockholm. Det kan till exempel vara tak med en blandning av sedum och andra örter, mossa och sedum eller en blandning mellan sedum, gräs och örter. Vi erbjuder även rådgivning kring skötsel och underhåll. Vad många inte vet är att ett sedumtak är mycket enkelt att sköta om. Det som är viktigt att tänka på dock är att taket behöver gödslas cirka en gång per år vid behov, annars går det bra att vänta längre mellan gångerna. Under sommaren kan det också bli aktuellt att vattna taket lite extra mycket om det råder väldigt torrt väder.

Service och takunderhåll

Någon gång per år är det också bra att se över att avrinningssystemet så att det fungerar som det ska. Detta utförs  med fördel under sommaren när vädret är bättre. På Takfix erbjuder vi serviceavtal som omfattar årligt servicebesök inklusive gödning samt okulär kontroll av vegetation, avrinning och skick. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer.

Nyhetsarkiv