Vad finns det för fördelar med fasadarbeten?

10 juni 2020
Vad finns det för fördelar med fasadarbeten?

Fasadarbeten räknas till allt det som har med fasaden att göra – allt från putsning till fasadtvätt och fasadmålning. Att genomföra fasadarbeten är en viktig del för en byggnads yttre, men även för hela husets välmående. Därför är det viktigt att man anlitar någon som gör jobbet på rätt sätt. Vi på Takfix har lång erfarenhet och kompetens inom området och hjälper dig gärna med din fasad! 

Fasadarbeten – förlänger fasadens livslängd

Det finns en rad fördelar med att genomföra olika sorters fasadarbete i Stockholm. Inte endast för att fräscha upp husets utseende, utan även för att förlänga takets livslängd och hållbarhet. Vid fasadmålning skyddar man fasaden mot väder och vind och gör den även tåligare mot angrepp av mossa och mögel. Detta eftersom att en smutsig fasad lätt blir grogrund för mögel. En fasad utan smuts skyddar även bättre mot regn genom att den lättare håller sig torr. I och med detta håller fasaden även värmen i huset på ett bättre sätt under de kallare månaderna på hösten och vintern. 

Rengöring av fasad

Att rengöra sin fasad innebär inte bara att fasaden blir fri från smuts och påväxt som alger och mossa – det förlänger även husets livslängd vilket innebär att man inte behöver renovera fasaden lika ofta. Därtill minskar även uppvärmningskostnaderna eftersom att påväxten på fasaden binder vatten och gör den fuktig vilket påverkar isoleringen. Att underhålla sin fasad med hjälp av fasadrengöring ser till att husets är trevligt att titta på, men kan även minska risken för fuktskador i framtiden. Detta eftersom att en smutsig fasad lätt blir grogrund för mögelangrepp.

Vi på Takfix underhåller ditt tak

Vi på Takfix utför fasadarbeten på alla sorters fasader, oavsett om det gäller plåtfasad, träfasad eller putsfasad. Kontakta oss redan idag om du har frågor eller för en kostnadsfri offert!

Tags: