Takrivning vid takbyte

Takrivning vid takbyte

Mörkret faller sig på och dagarna känns kortare och kortare. Står du stressad under eller inför en renovering och behöver hjälp med en takrivning för att komma vidare? Vi på Takfix har lång erfarenhet av tak och erbjuder våra kunder både takrivning och andra takarbeten. Beroende på både kvalitén och materialet på taket använder vi olika metoder och tillvägagångssätt under rivningen. En takrivning kan innebära ett stort antal risker. Inte bara fallet från det höga taket utan även takets skick, lutning och hälsofarliga ämnen som kan finnas dolt gömda i taket.

Takrivning på äldre hus

Förr eller senare behöver taket på din fastighet bytas ut efter att ha stått emot vårt hårda Nordiska klimat år ut och år in. Planerar du att riva ett tak på ett äldre hus finns flera aspekter att ta i beaktning. Att gå på ett skadat och gammalt tak innebär stora skaderisker. Är huset dessutom byggt innan 1982 finns risk att skadliga ämnen som asbest kan utsöndras under takrivningen.

Har du funderingar på om ditt tak innehåller asbest? Innan du börjar en takrivning, kontakta oss gärna för en konsultation.

Sanering asbesttak Stockholm

Skulle ett asbest prov visa att det finns asbest i ditt tak är det en god ide att anlita en erfaren firma. Den som hanterar sanering av asbesttak har en skyldighet att se till att de farliga fibrerna inte sprider sig vidare i omgivningen. 

Innan takrivningen påbörjas kan vi på Takfix även utföra ett asbesttest som visar om det finns asbest i den påtänkte byggnadens konstruktion.

Takrivning Stockholm

Vi på Takfix har lång erfarenhet och tillstånd från miljöverket för att utföra takrivningar med asbestinnehåll. Vi utför takrivning runt omkring Stockholm. Utöver takrivning erbjuder vi även tjänster som Takmålning, takläggning och fasadarbeten.

Läs mer om takrivning