Takomläggning / Takrenovering i Stockholm

Taket är den del av ditt hus som utsätts för störst påfrestning från väder och vind. Genom att kontrollera ditt tak regelbundet kan du förhindra läckage och andra skador vilket blir betydligt billigare än en sanering och reparation av ett tak som inte håller tätt.

 

Kontrollera ditt tak för att förebygga problem

De viktigaste punkterna när du kontrollerar ditt tak är att se så alla pannor, plåtar och beslag är hela och håller tätt samt att underlagspappen och läkten under pannorna är i gott skick. Leta efter tecken på fukt och läckage inifrån vinden. Upptäcker du skador är det hög tid för en takrenovering. Känner du dig osäker kan vi hjälpa dig med en besiktning.

 

Materialval för din takomläggning / takrenovering

Livslängden för ett tak beror på vilket material man väljer. Vid en takrenovering kan man välja att byta till ett annat material dock är det viktigt att kontrollera så att taket håller för det material man väljer, annars kan man behöva förstärka konstruktionen.

 

Så går en takrenovering till

Vid en takrenovering byter vi ut de delar av taket som är skadade och i dåligt skick. Ofta är det lika bra att byta ut hela taket på en gång. Våra takläggare har en lång och gedigen erfarenhet av olika slags tak. Det avfall som blir efter takomläggningen tar vi hand om och lämnar så mycket som möjligt till återvinning eller återbruk. Självklart monterar vi även hängrännor, stuprör, vindskivor och allt som hör till takets funktion.

Att anlita professionella takläggare är en säkerhet för dig som kund. Vi lämnar alltid garanti på vårt arbete för att du som kund ska kunna vara trygg med att arbetet är ordentligt utfört och håller under många år. Kontakta oss om du vill veta mer, vi är proffs på takrenovering och takomläggning i Stockholm.

takomläggning Höjer marknadsvärdet på din fastighet

Att genomföra en takrenovering har en rad fördelar. Först och främst ger det bättre skydd mot svenska väderomväxlingar. Samtidigt påpekar ofta fastighetsmäklare att en takomläggning är en god investering för att höja marknadsvärdet på huset – vilket framför allt gynnar de som går i tankar om att sälja fastigheten någon gång i framtiden.

Ibland behövs hela taket bytas ut vilket både stärker husets skydd och snyggar till utseendet. Många hemmafixare överväger att utföra takrenoveringar på egen hand, men det medför alltid stora risker som ofta kan leda till en större kostnad i slutändan. Vid en takomläggning behövs undertaket exempelvis anpassas efter ventilation och yttertak samt säkerställa att ingen fukt bildas. Det är en konst som är tidskrävande samtidigt som det krävs erfarenhet, säkerhet och hantverksskicklighet. Och det är därför vi finns.

Chansa inte med kvaliteten, utan låt oss på Takfix göra jobbet! Din fastighet är inte bara din bostad – oftast är det din dyrbaraste investering.

Varför ska du välja Takfix?

Med Takfix som leverantör kommer du få ett bekymmersfritt, hantverksmässigt och professionellt takarbete. Vi är med hela vägen – från första kontakt till projektering och ett färdigt slutresultat. Med oss kan du sova gott med vetskap om bästa möjliga resultat. Kontakta oss gärna för mer information om takomläggning och takrenovering.