Takrenovering i Stockholm

Takfix renoverar tak i Stockholm

Letar du efter en firma i Stockholm med flerårig erfarenhet inom takrenovering? Då har du kommit rätt!

Med Takfix som leverantör kommer du få ett bekymmersfritt, hantverksmässigt och professionellt takarbete. Vi är med hela vägen – från första kontakt, projektering fram till ett färdigt slutresultat. Många hemmafixare överväger att utföra takrenoveringar på egen hand, men det medför alltid stora risker som ofta kan leda till en större kostnad i slutändan. Det är en konst som är tidskrävande samtidigt som det krävs erfarenhet, säkerhet och hantverksskicklighet. Det är där vi kommer in! Vi vänder oss till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag runt om i Stockholm med omnejd. 

Kontakta oss gärna eller fyll i den kostnadsfria offertförfrågan så återkommer vi inom kort!

Offertförfrågan

 

Gedigen kunskap om takrenovering och takomläggning

Taket är den del av ditt hus som utsätts för störst påfrestning från väder och vind. Genom att kontrollera ditt tak regelbundet kan vi förhindra läckage och att andra skador uppkommer. Vi vet behovet av de viktigaste kontrollerna av ditt tak och är experter att se så alla pannor, plåtar och beslag är hela och håller tätt samt att underlagspappen och läkten under pannorna är i gott skick. Är olyckan redan framme eller vill du få expertis hjälp för att upptäcka om det är hög tid för en takrenovering, kommer vi gärna ut för en konsultation.

Våra skickliga takläggare har gedigen erfarenhet av takrenovering och takomläggning för att på bästa möjliga sätt uppfylla våra kunders önskemål. En självklarhet för oss är att våra medarbetare är certifierade inom de område de verkar och under arbeten med hög fallhöjd använder alltid våra takläggare klassificerad skyddsutrustning. Vi brinner för väl genomförda hantverk och arbetar med ständig  vidareutveckling, vilket resulterar i effektiva och högklassiga resultat vid slutfört arbete.

Tecken på ett skadat tak

Att känna till tecken på att ditt tak behöver renoveras kan hjälpa dig att undvika kostsamma skador och hålla ditt hem säkert. Här är några viktiga signaler att vara uppmärksam på:

Vattenfläckar och läckor

Om du ser vattenfläckar på innertaket eller märker att det läcker in vatten när det regnar, är det ett tydligt tecken på att taket inte håller tätt.

Sprickor och trasiga takpannor:

Regelbundna inspektioner av taket kan avslöja sprickor, trasiga eller saknade takpannor. Dessa skador kan leda till att vatten tränger in och orsakar större problem.

Ojämnt eller hängande tak:

Om taket ser ojämnt ut eller har områden som hänger ner, kan det tyda på strukturella problem som behöver åtgärdas.

Fukt och mögel i vinden:

Att hitta fukt eller mögel i vinden är ett tecken på att ditt tak inte ventilerar ordentligt eller att det finns läckor som måste åtgärdas.

Ålder på taket:

Takmaterial har en begränsad livslängd. Om ditt tak är 20-30 år gammalt eller äldre, kan det vara dags att överväga en renovering för att förebygga framtida problem.

Ökad energikostnad:

Ett dåligt isolerat tak kan leda till högre uppvärmnings- och kylkostnader. Om du märker att dina energiräkningar ökar utan någon uppenbar anledning, kan det vara ett tecken på att taket behöver renoveras.

Att vara uppmärksam på dessa tecken och genomföra regelbundna inspektioner kan hjälpa dig att identifiera problem tidigt och vidta åtgärder innan de blir allvarliga. Om du är osäker på takets skick, är du välkommen att kontakta oss på Takfix.

Så går en renovering till

Allt börjar med en konsultation som sedan övergår i en planering utifrån takets behov.

Innan takrenoveringen påbörjas gör våra takläggare en noggrann undersökning för att ta reda på om det uppkommit fler skador. Vid en takrenovering byter vi ut de delar av taket som är skadade eller i dåligt skick och ersätter med nytt motståndskraftigt material. Skulle större skador uppvisas som en påverkan efter skadan rekommenderar vi oftast att utföra en större takomläggning för att förhindra uppkomst av större omfattande skador. Vid en takomläggning behövs undertaket anpassas efter ventilation och yttertak samt säkerställa att ingen fukt bildas.

Det avfall som blir efter takrenoveringen tar vi hand om och lämnar så mycket som möjligt till återvinning eller återbruk. Självklart monterar vi även hängrännor, stuprör, vindskivor och allt som hör till takets funktion.

15 års garanti

För att du som kund skall känna dig trygg med att arbetet är ordentligt utfört och håller under många år lämnar vi 15 års garanti . Här kan du läsa mer om de garantier vi erbjuder på takarbeten.

Kostnad för en takrenovering

Du har säkert hört talas om att en takomläggning eller andra takarbeten kan sluta dyrt? Vi på Takfix är medvetna om kostnaderna och erbjuder där av våra kunder konkurrenskraftiga priser.  För att undvika onödiga kostnader i längden och säkerställa att en takomläggning genomförs ordentligt rekommenderar vi att alltid kontakta en erfaren firma med utbildad personal. Enligt fastighetsmäklare är en takomläggning en god investering för att höja marknadsvärdet på huset – vilket framför allt gynnar de som går i tankar om att sälja fastigheten någon gång i framtiden.

För att få en exakt prisuppgift av det arbete du önskar, behöver vi mer information om storlek på projektet och skicket på taket. Vänligen fyll i en kostnadsfri offert så återkommer vi med ett kostnadsförslag.

Rot-avdrag vid takrenovering

När du anlitar oss för takarbeten omfattas arbetet av ROT-avdrag, vilket möjliggör för dig att dra av 30% av arbetskostnaden, med upp till 50 000 kr per person i hushållet.

Materialval vid renovering och omläggning

Vid en takrenovering kan man välja att byta till ett annat material, dock är det viktigt att kontrollera så att taket håller för det material man väljer, annars kan man behöva förstärka konstruktionen. Vid val av takmaterial är det viktigt att överväga klimat, budget och hur mycket underhåll du är villig att utföra. Vi hjälper gärna till vid rådgivning av ditt materialval.

Vi utför takrenovering i hela Stockholms län

Behöver ditt tak en uppfräschning? Vi erbjuder professionella takrenoveringstjänster i hela Stockholms län. Med många års erfarenhet och ett starkt engagemang för kvalitet, säkerställer vi att varje projekt utförs noggrant och omsorgsfullt. Vi arbetar med olika takmaterial som betongpannor, lertegel, metall, asfaltspapp, skiffer och trä. Våra experter hjälper dig att välja rätt material och design för ett hållbart och estetiskt tilltalande tak.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig vid ett takbyte