Installation av takfönster - Stockholm

Vi hjälper dig installera takfönster i Stockholm.

Går du i tankarna att renovera och sakffa takfönster? Fördelarna med att installera takfönster är många. Dels så ger det en rymd i rummet samtidigt som ljusinsläppet blir större. Takfönster påverkar inte heller husets utseende i övrigt. Att installera takfönster är inte heller så dyrt jämfört med hur det kan höja värdet på fastigheten.

Att skaffa takfönster

När du funderar på att skaffa takfönster finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på. Några av de sakerna är: 

  • Takfönstret måste hålla tätt. Om det inte är tätt kan det ge upphov till läckage när det kommer nederbörd. Därför behöver intäckningsplåten är anpassad efter huset.
  • Glaset på fönstret spelar också roll. Nu för tiden tillverkas de flesta moderna takfönster i två- eller treglasfönster som har gasfylld försegling. Dessa fönster är mycket hållbara för tryck och lätta att rengöra.
  • Fönstrets u-värde är också att ha i åtanke. U-värde avgör fönstrets värmemotstånd, desto lägre u-värde desto mer isolerat är fönstret. Detta påverkar energikostnaderna då kallraset försvinner, det minskar också kondensen inuti glaset.
  • Ska man kunna öppna takfönstret? När man sätter in ett takfönster behöver du också välja om det ska gå att öppna fönstret eller ej. Fasta fönster har till fördel att släppa in mer ljus samtidigt som de står emot fukt och kondens bättre än av ett öppningsbart.
  • Storleken och utseendet på fönstret är också att tänka på. Desto större takfönster, desto mer ljusinsläpp. Men stora enskilda fönster blir snabbt dyra. Det är bra att tänka på vilken typ av takfönster man vill ha.
  • Solavskärmning är nödvändigt när solen skiner som mest. För detta kan det krävas bygglov.

Det kan kännas krångligt med allt man behöver tänka på och sedan behöver ju fönstret självklart installeras. Vi hjälper dig med att installera takfönster efter dina önskemål så resultatet blir som du förväntat dig.