Vi hjälper dig installera takfönster i Stockholm

Takfix installerar takfönster i Stockholm

Går du i tankarna att renovera och skaffa takfönster? Beroende på takfönstrets funktion finns ett flertal typer av takfönster att välja mellan. Är du osäker på vilket alternativ du bör välja finns vi på Takfix här för att hitta det bästa alternativet för just din fastighet.

Offertförfrågan

Att skaffa takfönster

När du funderar på att skaffa takfönster finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på. 

  • Takfönstret måste hålla tätt. Om det inte är tätt kan det ge upphov till läckage när det kommer nederbörd.  Därför behöver intäckningsplåten vara anpassad efter huset.
  • Glaset på fönstret spelar också roll. Nu för tiden tillverkas de flesta moderna takfönster i två- eller treglasfönster som har gasfylld försegling. Dessa fönster är mycket hållbara för tryck och lätta att rengöra.
  • Fönstrets u-värde är också att ha i åtanke. U-värde avgör fönstrets värmemotstånd, desto lägre u-värde desto mer isolerat är fönstret. Detta påverkar energikostnaderna då kallraset försvinner, det minskar också kondensen inuti glaset.
  • Ska man kunna öppna takfönstret? När man sätter in ett takfönster behöver du också välja om det ska gå att öppna fönstret eller ej. Fasta fönster har fördelen att de släpper in mer ljus samtidigt som de står emot fukt och kondens bättre än ett öppningsbart.
  • Storleken och utseendet på fönstret är också att tänka på. Desto större takfönster, desto mer ljusinsläpp. Men stora enskilda fönster blir snabbt dyra. Det är bra att tänka på vilken typ av takfönster man vill ha.
  • Solavskärmning är nödvändigt när solen skiner som mest. För detta kan det krävas bygglov.

Det kan kännas krångligt med allt man behöver tänka på och sedan behöver ju fönstret självklart installeras. Vi hjälper dig med att installera takfönster efter dina önskemål så resultatet blir som du förväntat dig.

Fördelar med takfönster

Det finns många fördelar med att installera ett takfönster. Bland annat så kan man förändra känslan i ett rum genom att skapa ett bättre ljusinsläpp. Med ett rätt placerat takfönster kan du förändra din mörka övervåning eller vindsutrymme till ett mer ljusare och trevligare utrymme. Har du idag en kall övervåning eller vind  kommer takfönstret även hjälpa till med ökat värmeinsläpp under soliga dagar. Ett takfönster resulterar inte bara i bättre ljusinsläpp  utan kan också öka värdet på din fastighet.  

Vi arbetar med takfönster från Velux

När vi installerar takfönster i ditt hem i Stockholm så använder vi oss av takfönster med hög kvalitet. En ledande leverantör av takfönster, som vi arbetar med är företaget VELUX.

Takfix arbetar med Velux takfönster.

Med rätt typ av takfönster, med ljusinsläpp på precis rätt ställe, så kan man förändra den känsla som finns på övervåningen. Från VELUX finns olika typer av takfönster att välja mellan beroende på de egna behoven. Man kan välja mellan fönster som är fjärrstyrda eller fönster som öppnas för hand.

Vi hjälper dig att välja rätt takfönster från VELUX

Beroende på fönstrets placering, takets lutning och funktion finns ett antal fönstertyper att välja mellan. 

Fjärrstyrt eller manuellt

Skall ditt fönster placeras utom räckhåll så rekommenderar vi ett fjärrstyrt takfönster. Detta gör att det blir enklare för dig att styra fönstret tillsammans med en installerad fjärrkontroll. Det gör att du får en helt annan möjlighet att kunna välja fri placering av takfönstret. 

Pivåhängt eller topphängt

Ett Pivåhängt fönster rekommenderas om placeringen av fönstret behöver monterat på ett lågt tak. Dess innovativa griplist sitter i överkant på fönstret och gör det enklare att öppna och manövrera även om det står möbler intill fönstret. Ett annat alternativ är ett topphängt fönster som manövreras med ett vackert handtag nedtill. Fördelen med dessa fönster är att de ger en obruten utsikt och maximerar ljusinsläppet.  Ett topphängt takfönster möjliggör även montering i höga stödbensväggar.

Vill du läsa mer om VELUX takfönster kan du besöka deras hemsidan .

Hur lång tid tar det att byta takfönster? 

Ofta får vi frågor om hur lång tid det tar att byta ut ett gammalt takfönster. Eftersom vi arbetar med utbildade takarbetare brukar vi kunna installera 2-4 fönster på en dag. Detta inkluderar då utplockning av gamla fönster, montering av det nya och återställande av kringmiljön. Är du i behov av att skapa en nya yta för ett installerat ett helt nytt takfönster beror tiden på hur komplicerat arbetet är. Det som påverkar är vilket typ av hus och takets lutning. 

Bygglov för takfönster

I vissa fall kan ett bygglov för takfönster behövas. Vill du installera ett nytt fönster eller ändra husets karaktär genom att sätta in ett nytt fönster? Då rekommenderar vi att du kollar med din hemkommun om just denna fönsterinstallation kräver ett bygglov.

Installation av VELUX takfönster i Stockholm

Att veta vilken typ av takfönster som man ska välja till sitt hus i Stockholm kan ibland säkerligen vara svårt. Ovan nämns några saker som är bra att ha i åtanke när du ska skaffa takfönster. I samband med att du ska installera takfönstret så hjälper vi dig sedan med installationen och bidrar med vår kunskap inom området takfönster så att du gör det rätta valet.

Hör gärna av dig för att veta mer om valen av takfönster från VELUX samt för att boka in din hjälp med installation av takfönster i Stockholm. Finns det ett behov av takbyte innan monteringen av fönstret kan påbörjas? Kolla in vår sida där vi berättar mer om hur vi kan hjälpa dig med ett takbyte . Under flera år har vi genomfört ett stort antal installationer av takfönster. Detta har vi gjort på villor i Stockholm, av märken såsom VELUX. Vi arbetar med installationer av takfönster i hela Stockholm, men främst i söderort såsom: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.”