Takläggning av tegelpannor i Bromma

2021-06-10
Takfix lägger Monier Vittinge tegelpannor, målar plåttaket och putsar skorsten.

Det finns flera fördelar med att använda tegelpannor som sin takbeklädnad. Vi på Takfix har en lång erfarenhet av dessa typer av arbeten. Vi lägger allt ifrån tegel, plåt, betong och sedumtak. I detta projekt utförde vi takläggning av tegelpannor i Bromma. Tegelpannorna som ni ser på bilderna och i videon är Monier Vittinge. Teglet har en unik färg och ytstruktur och är ett klassiskt svenskt tegel.

 

Vi på Takfix hjälper dig med att byta tegeltak i Stockholm.

 

Fördelar med att byta till tegeltak

 

Det finns flera olika fördelar för dig som funderar på att byta till tegeltak. En äkta tegelpanna är ett naturmaterial som är tillverkad av en lerblandning. Denna lerblandning innehåller skifferlera som bränns i kassetter för att taket ska klara av tuffa väderomväxlingar. Teglet är även smutsavvisande med en hårdhet och en yta som klarar av att stå emot våra naturliga element.

 

Det finns olika varianter av tegel som i sin tur har olika fördelar. Den första varianten består av klassiskt tegel som är anpassat efter vårt klimat här i Norden. Vilket innebär risk för frossa, låga temperaturer och hårda väderomväxlingar. Den andra varianten är en modernare variant som består av en stark glaserad yta och engober.

 

Att investera i ett tegeltak har i över lag många fördelar oavsett vilken variant av tegel man väljer. Tegel är väldigt tåligt och klarar av tuffa väderomväxlingar, vindar och frossor. Tegel passar även in med sin charm och värme i omgivningen då det består av naturmaterial. Förutom det har tegel även en längre hållbarhet jämfört med andra takmaterial.

 

Takläggning i Stockholm

 

Behöver du hjälp med takläggning i Stockholm så hjälper vi på Takfix gärna till. Att byta tak kan ge en uppfräschning av huset och bättre skydd mot olika väderförhållanden. Det brukar även löna sig i framtiden då det oftast höjer värdet på huset.

Referenser

 • 2021-08-17

  Takläggning av tegelpannor i Bagarmossen
  Läs mer

 • 2021-07-20

  Målning av plåttak i Täby
  Läs mer

 • 2021-06-30

  Takläggning av tegelpannor i Vällingby
  Läs mer

 • 2021-06-10

  Takläggning av tegelpannor i Bromma
  Läs mer

 • 2021-05-26

  Montage av sedum i Kungens kurva
  Läs mer

 • 2021-05-13

  Takläggning av betongpannor i Bromma
  Läs mer

 • 2020-11-13

  Takläggning tegeltak i Bromma
  Läs mer

 • 2020-10-22

  Renovering av 2000m2 sedumtak i Järfälla
  Läs mer

 • 2020-10-06

  Sedumtak på Lidls huvudkontor i Barkarbystaden
  Läs mer

 • 2020-09-25

  Takläggning, fasadmålning i Bromma
  Läs mer