Takläggning av betongpannor samt målning av träfasad och snickerier

  • takläggning rött betongtak
  • takläggning och fasadmålning
  • takläggning
  • takläggning
I somras utförde vi på Takfix en uppfräschning av ett bostadshus.

Takläggning med betongpannor

Betongpannor började att användas på byggnationer under mitten på 1900-talet. Pannorna har ett snarlikt utseende som tegelpannor men är betydligt mycket pris vänligare. Idag är betongpannor en av de mest valda och vanligaste material när det kommer till takläggning på nybyggnationer.

Fördelar med takläggning av betongpannor

Betongpannor går att hitta i en rad uppsjö med färger, vilket gör att husägaren kan välja den kulör och ytbehandling som passar resten av huset bäst. En annan fördel är att det på håll är svårt att se skillnad mellan det dyra teglet och betongpannorna. Priserna skiljer sig markant mycket vilket gör att många hushåll idag väljer dessa framför det dyrare alternativet. Betongpannorna är även mycket hållbara vilket gör att de klarar av vårt skiftande nordiska klimat med vind, regna, snö, sol och frost.

Har du tänkt att genomföra takläggningen själv och inte har någon stor erfarenhet? Då skulle vi rekommendera en takläggning med betongpannor. Betongpannor är lättare att lägga och även mer motståndskraftiga och går inte lika lätta sönder som tegelpannor.

Nackdelar med takläggning av betongpannor

Med fördelar kommer alltid nackdelar. Nackdelar med betongpannor jämfört med tegelpannor är att de inte har lika lång livslängd. Betongpannor bryts med tiden ner av UV- strålningen och har en livstid på ca 40 år. Med åren har betongpannorna även en tendens att blekna och för att hålla dess vackra färg och motståndskraft bör takvård med några års mellanrum ske regelbundet. Att lägga betongpannor är även betydligt mycket tyngre arbetsbörda än att använda sig av exempelvis tegelpannor.

Här kan du läsa mer om hur vi kan hjälpa dig vid en takläggning med betongpannor

Takläggning Stockholm

Vill du ha goda råd eller letar efter hjälp inför en takläggning är du välkommen att kontakta oss. Med en takläggning uppkommer alltid risker att vara på hög höjd. Vi på Takfix har många års erfarenhet och vår personal är alltid försedda med godkänd säkerhetsutrustning.