Läggning av papp på 80 kvadratmeters stort tak i Västertorp

Takfix kan hjälpa dig med flera skilda typer av takarbeten på ditt hus i Stockholmsområdet. Vid ett av våra senaste uppdrag la vi papp, monterade takljuskupol samt målade plåt på ett tak i Västertorp i Stockholm.

Flera fördelar med takpapp

Det finns många typer av takmaterial som man kan ha på ett tak. Bland materialen finns allt från klassiska takpannor i tegel och betong till plåttak. Ytterligare ett alternativ med ett flertal fördelar är att ha takpapp på sitt tak.

Takpapp är ett alternativ till taket som är prisvärt och som är smidigt att montera på plats för hantverkaren. Takpappen är också slitstark och innebär att taket får ett bra skydd mot väder och vind. Ännu en fördel är materialets lätta vikt. Ett papptak innebär inte en lika stor belastning på huset som andra typer av takmaterial rimligen kan göra.

Vid arbetet på huset i Västertorp la vi alltså papp på det 80 kvadratmeter stora taket. Vi målade även plåt på taket. Att se till att ha ett bra ytskikt på plåten på sitt tak, genom att måla den vid behov, är viktigt för att hålla plåten i ett bra skick. Målningen av plåten bygger på materialets livslängd.

Arbeten med takpapp i Stockholm

Vid läggningen av ett takpapp är det först och främst viktigt att använda sig av ett material av god kvalitet, som vid alla takomläggningar. Sedan krävs också de rätta kunskaperna för att slutresultatet ska bli så bra som man vill att det ska bli. Vi på Takfix har erfarenheten och kunskapen för ett korrekt utfört arbete.

Se bilderna från läggningen av takpappen och målningen av plåten på taket i Västertorp här intill. Läs också mer om våra tjänster inom takpapp i Stockholm