Läggning av takpapp i Åkersberga

  • papptak
  • papptak
  • papptak
I detta projekt blev vi anlitade för att lägga takpapp och sedum på ett 250m2 tak i Åkersberga.

Takpapp kallas även för bitumentak och är ett material som håller låg vikt, är lättanvänd och erbjuder lång livstid. Platta tak är extra utsatta för väderförhållanden som regn och snö, vilket gör att vårt arbete och utföranande måste ske med noggrannhet och perfekt slutresultat.

Takpapp håller ditt tak tätt

Takpapp har använts som takbeklädnad redan sedan 1700-talet och under 1800-talet kom man på att man kunde doppa takpappen i tjära för att få materialet ännu tätare. För tak med ingen eller kraftig lutning är montering av takpapp en ypperlig lösning. Beroende på hur väl arbetet är utfört och omhändertaget under åren kan ett tak med takpapp klara en livslängd upp till 30 år. Vill man klä husets tak i endast takpapp så lägger man en ytpapp som är tjockare och tillverkad i glasfibrer eller polyester som man sedan doppar i polymermodifierad bitumen. Denna ytpapp är även täkt av krossad skiffer som gör att materialet blir extra motståndskraftigt mot alla väderförhållanden.

Takpapp pris

Om vi jämför takpapp mot andra taktyper så är detta ofta ett billigare alternativ. Som med det mesta så beror priset såklart på kvalitén. Som vi nämnde ovan passar takpapp på byggnader med alla sorters lutning och här krävs bra material för att hålla fukten borta. Takpappen förhindrar att vatten tränger sig igenom och där av bör du välja en takpapp i bra kvalité som innehåller SBS-modifierad bitumen.

Anlita oss

Vi på Takfix vet vad som krävs för att åstadkomma ett bra och hållbart papptak. Varje tak är unikt, så som även våra kunders önskemål. Har du frågor om takpapp så kan du läsa mer om våra tjänster och hur vi arbetar när vi lägger takpapp.