Nytt tätskikt vid takomläggning

Vid takarbeten finns det mycket som kan göras med allt från byte av ett helt tak till en renovering. Ett av våra senaste färdiga projekt gällde ett nytt tätskikt till ett tak.

Gediget arbete med nytt tätskikt

Vid just det här arbetet ville kunden lägga om halva taket det här året för att sedan, under nästa säsong, ta den andra delen. Det var ett ganska omfattande arbete där taket har isolerats extra, all råspont har bytts ut, brunnar har bytts ut och gamla stolpar för solceller har demonterats. Slutresultatet blev som alltid riktigt bra med fina plåtdetaljer.

När vi utför takrenoveringar ser vi över taket och byter ut de delar av taket som är i dåligt skick. Vid vissa tillfällen kan det röra sig om att hela taket behövs bytas ut. Läs mer om takomläggning här.

Flera fördelar med takrenovering

Att lägga om eller renovera taket har flera fördelar, bland annat så höjs marknadsvärdet på fastigheten om du har ett nytt tak jämfört med ett gammalt. Ett tak får utstå mycket påfrestningar med sol, vind och nederbörd. Detta sliter på taket och därför är det nödvändigt att byta ut emellanåt. Dessutom får man med ett bytt tak ett tak som är fint att se på och som lyfter husets totala utseende och känsla.

När vi utför takbyten försöker vi lämna så mycket som möjligt till återvinning eller återbruk. Detta för att vi bryr oss om miljön och vill inte att något ska gå till spillo. Vid ett takbyte monterar vi självklart alla tillbehör så som stuprör och takrännor. Hos oss har du alltid garantier. Tveka inte att höra av dig om du funderar på att lägga om ditt tak. Se även gärna bilderna från projektet med det nya tätskiktet här intill.