Våren är här – dags att se över taket!

Nu när solen lyser och temperaturerna stiger är det perfekt läge att se över de där sakerna som man kanske alltid skjuter på. Våren är nämligen bästa tiden att se över sitt tak!

Med regelbundet underhåll kan du förlänga takets livslängd, förebygga vattenskador och därmed undvika oväntade kostnader. Tack vare den årliga kontrollen är du förberedd på det underhållsarbete som kan komma nödvändigt framöver, som exempelvis reparationer, takbehandling eller takmålning.

Här kan du läsa om takläggning Stockholm

Se över ditt tak under våren

Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och reparera eventuella skador. En regelbunden översyn av taket en till två gånger per år kan spara mycket pengar.  Man kan upptäcka skador i tid och undvika oväntade utgifter. Om du redan nu misstänker att ditt tak skulle behöva en renovering eller kanske helt läggas om med nya takpannor eller annat takmaterial kan det vara bra att ta hjälp med en takbesiktning för att se vilket skick som taket egentligen är i. 

Takbesiktning i Stockholm

När vi utför en takbesiktning i Stockholm går vi igenom taket för att se om det finns några skador som skulle behöva åtgärdas. Det kan exempelvis vara att det finns sprickor, skador orsakade av rost eller takpannor som har gått sönder. Efter genomförd besiktning får du en rapport med förslag på vad som behöver fixas på taket samt kostnadsuppskattning för reparation.

Se över taket på egen hand

Att se över sitt tak är ett arbete man kan göra på egen hand, men för att vara på den säkra sidan och verkligen få reda på takets skick kan det vara bra att vända sig till en kunnig takfirma för hjälp med takbesiktningen. Vi på Takfix har flera års erfarenhet av alla olika slags tak och hjälper dig gärna med din takbesiktning i Stockholm.

Nyhetsarkiv

 • Fönstermålning i Stockholm

  Ett hus kan se gammalt och dystert ut med fönster som har tappat färg. Se till att ge dina fönster en nymålad uppfräschning.

 • Boka in vårens taktvätt!

  Vi är nu inne i april månad och våren är äntligen här! En utav de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när vårens varmare temperaturer kommer är en taktvättning.

 • Våren är här – dags att se över taket!

  Nu när solen lyser och temperaturerna stiger är det perfekt läge att se över de där sakerna som man kanske alltid skjuter på. Våren är nämligen bästa tiden att se över sitt tak!

 • Takrenovering i Stockholm

  Funderar du på att renovera taket till vår? Vi på Takfix hjälper dig med takrenovering i Stockholm.