Takskottning i Stockholm

Planera in vinterns takskottning redan nu.

Vi befinner oss nu i mitten av september månad och vintern kan fortfarande kännas ganska långt bort. Därför är det bra om man planerar in takskottningen redan nu. Ett dåligt tak kan orsaka stora problem när det väl faller mycket snö, samma sak med ett dåligt isolerat tak. Om taket är dåligt isolerat kan det medföra omfattande isbildning och istappar runt exempelvis hängrännor och stuprör. För att undvika personskador på fotgängare bör detta kontrolleras i tid. Se därför till att en takskottning utförs på ditt hus i Stockholm.

 

Takskottning minskar riskerna

 

När det snöar mycket utsätts taket för en stor belastning som i sin tur kan orsaka ett flertal risker. För mycket snö orsakar en stor tyngd och kan leda till att taket faller. Det kan även drabba personer som går under taket och får en stor tyngd snö eller istappar över sig.

 

Om du är fastighetsägare så är du skyldig att ta bort snö och is som kan innebära en risk för fotgängare på offentliga platser. Se därför till att anlita en firma som kan utföra dessa tjänster. Vi på Takfix hjälper dig med snöröjning och takskottning runt om hela Stockholm. Vi har flera års erfarenhet och finns alltid på plats när du väl behöver oss.

 

Säker och trygg takskottning

 

Det är svårt att veta när snön väl kommer. Så fort snön har anlänt stiger efterfrågan på takskottare. Vi rekommenderar därför att man är förberedd och redan har bokat in sin hjälp för snöskottning. Vi på Takfix utför alla våra tjänster effektivt och säkert och hjälper dig undvika olyckor. Vi hjälper även till att montera snöräcken och snöglidhinder.

 

Om du inte tidigare har skottat snö på höga höjder rekommenderar vi att du tar hjälp. Det kan vara väldigt riskfyllt om man skottar på ett tak och trillar. Vår personal på Takfix är utbildade och har licens på ”skotta säkert”. För att fortsätta hålla säkerheten för vår personal följer vi Arbetsmiljöverkets direktiv.

Nyhetsarkiv

  • Takfix snöröjningsavtal

    När vinterns snö och is börjar täcka ditt område är det dags att ta ställning till hur du ska hantera dessa utmaningar. Takfix erbjuder skräddarsydda snöröjningsavtal som är utformade för att göra din vinter bekymmersfri och säker.

    Läs mer
  • Vad menas med takpapp

    Takpapp är ett vattentätt och slitstark material som har impregnerats med asfaltliknande petroleumtjära som används under takpannor eller som ensamstående takbeklädnad. Har du ett flackt eller väldigt lite lutande tak passar takpapp alldeles utmärkt att användas som ensam beklädnad av taket. Takpapp har använts för att skydda bostäder landet runt ända sedan 1700-talet. Från början tillverkades materialet i små kvadrater och var inte alls lika hållbart som dagens takpapp.Den yttre sidan som vetter mot solens stålar är förklädd med krossat skiffer som skyddar mot väder och ger takpappen en längre livslängd.

    Läs mer
  • Renovera taket och få ner energiförbrukningen

    Ingen har väll missat de höga elpriserna som sprider sig genom Sverige! Vi kan läsa på webben och i tidningar hur vi som bostadsägare kan effektivisera och med smarta knep spara in på energi för att få ner kostanden på hushållets energiförbrukning. Sällan pratar någon om fastighetens tak. Visst, det är en stor och dyrare investering, men taket på din fastighet finns där för att skydda och isolera året om och är en stor nyckelfaktor för att ge din bostad det skydd den behöver.

    Läs mer