Målning av takpannor

Målning av takpannor och betongpannor

Ser ditt tak trist ut och du har funderat på om det behöver bytas? Finns inte den ursprungliga färgen kvar minskar motståndskraften hos takpannorna. I stället för att byta ut ett väl fungerande tak går det självklart att måla om det. Genom att vårda dina takpannor och måla betongpannorna med rätt färg kan du förlänga takets livslängd upp till 20 år.

Offertförfrågan

 

Vi på Takfix är specialister på tak och utför en säker takmålning av betongpannor som vi garanterar kommer att ge ditt tak ett nytt liv och längre livslängd. Innan målning av takpannor börjar så utför vi alltid en noggrann kontroll över takets skick. Vi utför även en taktvätt för att tvätta bort all smuts som hamnat på taket, detta för att kunna ge takfärgen de bästa förutsättningarna att skydda ditt tak.

När är det dags att måla om takpannorna?

Takpannor som år efter står emot påfrestningar från solens stark UV-strålar, vatten och vind har en tendens att med åren slitas ut. När en betongpannas yttre lager slits bort så minskas också betongpannans funktion och takpannan suger åt sig vattnet i stället för att leda bort det. Att hålla taket i gott skick är avgörande för att säkerställa ett tryggt och skyddat hem.  Målning av takpannor är en åtgärd som inte bara förbättrar takets estetik utan också skyddar det mot väderrelaterade skador och förlänger dess livslängd. Men när är det egentligen dags att måla om takpannorna?

Blekta pannor

Om takpannorna har förlorat sin färg eller börjat blekna kan det vara ett tecken på att de behöver målas om. Blekning kan bero på exponering för solens UV-strålar och väderförhållanden över tid.

Färgflagning

Om färgen på takpannorna börjar flaga av eller lossna är det ett tecken på att en ommålning kan behövas. Dessa tecken kan innebära att takpannorna inte längre skyddas ordentligt mot väder och väta.

Sprickor eller skador

Synliga sprickor eller skador på takpannorna indikerar att de har börjat försämras och behöver åtgärdas. Målning kan hjälpa till att försegla sprickor och skydda mot ytterligare skador.

Moss- eller algtillväxt

Om du märker att mossor eller alger börjar växa på takpannorna kan det vara ett tecken på att de är fuktiga och i behov av underhåll. Målning kan hjälpa till att förhindra fortsatt tillväxt och förlänga takets livslängd.

Takets exponering för väderförhållanden

Tak som är utsatta för extrema väderförhållanden, såsom starkt solsken, regn eller snö, kan ha större behov av målning för att skydda dem mot väderrelaterade skador. Om ditt tak är konstant utsatt för dessa förhållanden kan det vara lämpligt att måla om det regelbundet för att förebygga skador.

Vad kostar det att måla om takpannor?

Känner du dig osäker på om taket behövs bytas eller om det kanske räcker med att måla takpannorna? Har du ett tak med brant lutning kan det vara obehagligt att ta sig upp på egen hand. Vid en takmålning är fallhöjden hög samt att stark lukt och halka kan vara en stor risk för dig! Vi förstår att ingen vill lägga ut en stor kostnad i onödan och kan hjälpa dig bedöma skicket på dina takpannor och vad för åtgärder som krävs. Visste du att i stället för att byta takpannor som fortfarande fungerar så kan man till en tredjedel av priset måla om takpannorna. Oavsett om du målar om det själv eller anlitar hjälp är det viktigt att det används rätt material och färg under takmålningen. Känner du att du behöver professionell hjälp för att avgöra skicket på ditt tak? Vi utför målning av takpannor runt omkring Stockholm och har du frågor till oss är du alltid välkommen att höra av dig.

Vi hjälper även till med bättringsmålning

Bättringsmålning syftar på en målningsprocess där våra målare fokuserar på att åtgärda mindre skador, fläckar eller ojämnheter på en yta istället för att genomföra en fullständig ommålning. I stället för att täcka hela ytan appliceras färgen eller målningsprodukten endast på de områden som behöver förbättring. Bättringsmålning är en kostnadseffektiv teknik för att fräscha upp en yta och återställa dess utseende utan att behöva lägga pengar på en omfattande renovering eller ommålning.

Vi utför målning av takpannor i hela Stockholms län

Vi på Takfix strävar efter att tillhandahålla omfattande takarbeten för att möta våra kunders specifika behov. Vid genomförandet av takarbeten erbjuder vi förmånliga rotavdrag för våra tjänster. Vi arbetar med takmålning och takrenovering i hela stor-Stockholm men främst i söderort: Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge / Handen osv.