Målning takpannor/betongpannor i Stockholm

Målning av tak i Stockholm

Ser ditt tak trist ut och du har funderat på om det behöver bytas? Finns inte den ursprungliga färgen kvar minskar motståndskraften hos takpannorna. I stället för att byta ut ett väl fungerande tak går det självklart att måla om det. Genom att vårda dina takpannor och måla betongpannorna med rätt färg kan du förlänga takets livslängd upp till 20 år.

Offertförfrågan

 

Vi på Takfix är specialister på tak och utför en säker takmålning av betongpannor som vi garanterar kommer att ge ditt tak ett nytt liv och längre livslängd. Innan målning av takpannor börjar så utför vi alltid en noggrann kontroll över takets skick. Vi utför även en taktvätt för att tvätta bort all smuts som hamnat på taket, detta för att kunna ge takfärgen de bästa förutsättningarna att skydda ditt tak.

Därför bör du måla om takpannor!

Genom att måla takpannorna bevarar du takets ytskikt och gör det lättare för vattnet att rinna av taket. Takpannor som år efter år slits av solens stark UV-strålar, vatten och vind har en tendens att med åren slitas ut. När en betongpannas yttre lager slits bort så minskas också betongpannans funktion och takpannan suger år sig vattnet i stället för att leda bort det.

Måla takpannor pris?

Känner du dig osäker på om taket behövs bytas eller om det kanske räcker med att måla takpannorna? Har du ett tak med brant lutning kan det vara obehagligt att ta sig upp på egen hand. Vid en takmålning är fallhöjden hög samt att stark lukt och halka kan vara en stor risk för dig! Vi förstår att ingen vill lägga ut en stor kostnad i onödan och kan hjälpa dig bedöma skicket på dina takpannor och vad för åtgärder som krävs. Visste du att i stället för att byta takpannor som fortfarande fungerar så kan man till en tredjedel av priset måla om takpannorna. Oavsett om du målar om det själv eller anlitar hjälp är det viktigt att det används rätt material och färg under takmålningen. Känner du att du behöver professionell hjälp för att avgöra skicket på ditt tak? Vi utför målning av takpannor runt omkring Stockholm och har du frågor till oss är du alltid välkommen att höra av dig.