FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Takskottning Visa alla frågor

Hur sköter man snöröjning på tak vid sedumtak?

HUR SKÖTER MAN SNÖRÖJNING PÅ TAK VID SEDUMTAK?

När snön kommer till Stockholm kan större mängder snö innebära att man måste skotta sitt tak. Beroende på vilket tak man har gäller olika förutsättningar för takskottning. När det gäller snöröjning på sedumtak finns det särskilda metoder för att skydda plantorna på taket. 

Snöröjning på sedumtak i Stockholm

Stora mängder tung snö kan orsaka skador på takets konstruktion. När snön smälter kan även smältvatten leta sig in som kan orsaka vattenskador. Därför är det viktigt att skotta sitt sedumtak. Om det kommer mycket snö på ditt sedumtak kan det behöva skottas precis som alla andra tak. Det görs bäst för hand och kräver ingen särskild utrustning, en vanlig skyffel går bra. Självklart ska man också använda ordentlig säkerhetsutrustning om man vistas på tak.

Såhär skottar du ditt sedumtak

Ett sedumtak är ett tak som är byggt av växtligheter, det vill säga sedumväxter. Därför kan det vara bra att ha en del saker i åtanke när man ska skotta. Det är viktigt att tänka på att vara försiktig med skyffeln så att inte sedumplantorna tar skada. Lämna kvar 5 till 10 centimeter snö på taket för att skydda plantorna. Skulle plantorna ändå ta skada brukar skadan repareras av sig själv genom att plantorna runt om sprider sig till det skadade området. När man skottar tak är det viktigt att tänka på att man har rätt typ av säkerhetsutrustning och att man skottar på ett sätt som är ergonomiskt för kroppen.

Vi utför alla typer av takskottning i Stockholm

Om man inte själv anser sig ha rätt kunskaper inom takskottning, kan man vända sig till en firma som gör detta åt dig. Vi på Takfix utför takottning i hela Stockholm och hjälper dig att skotta taket på ett säkert sätt. Kontakta oss idag om du vill veta mer!

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy