FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Takarbete och takläggning Visa alla frågor

Tvättning av tak - hur då?

TVÄTTNING AV TAK RUNT OM I STOCKHOLM - hur då?

När åren går gör väder och vind att olika typer av smuts fastnar på hustak och till slut kan det börja växa mossa på taket. För att inte takplattorna ska bli skadade och fukt komma igenom och skada taket är det nödvändigt att tvätta rent sina plattor. Vi hjälper dig med tvättning av tak runt om i Stockholm.

TAKTVÄTTNING GER DITT TAK ETT LÄNGRE LIV

Vid en tvättning av tak spolas sådant som smuts, alger och mossa bort från takplattorna och det minskar risken för fuktskador på ditt tak. Smuts och mossa kan med tiden göra att dina takplattor slits ut och går sönder och det är då som fukten kan komma igenom. Speciellt mossa kan lägga sig som en matta som gör att fukten stannar kvar och det finns en risk för så kallad frostsprängning.

Tvättning av tak kan göra att den tid som taket håller innan det måste bytas ut förlängs med flera år. Efter en taktvättning ser också ditt tak fräschare ut.

TVÄTTNING AV STOCKHOLMSTAK MED EFFEKTIV HÖGTRYCKSTVÄTT

När vi utför tvättning av tak runt om i Stockholm gör vi det med en effektiv högtryckstvätt med varmt vatten som spolar bort smuts, skräp och mossa. Om det är väldigt mycket mossa som ska bort kan även en metod som används av vissa vara att först gå med en rotationsborste och få bort det mesta av smutsen och sedan använda en högtryckstvätt.

För att undvika att tillväxt av mossa kommer tillbaka är ett alternativ att vi efter tvättningen av taket behandlar det. Behandling av tak kan exempelvis göras genom att akrylat eller isonit målas på. Akrylat innehåller bromsmedel mot mossväxt och isonit är bland annat vattenavstötande. Läs mer vår taktvättning.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy