FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Takarbete och takläggning Visa alla frågor

Kan jag få rotavdrag för takarbete & takbyte i Stockholm?

ROTAVDRAG FÖR TAKARBETEN & TAKBYTE I STOCKHOLM

När det gäller att utnyttja ROT-avdrag för godkända takarbeten, takbyte och relaterade arbeten så får du göra det om du anlitar godkända hantverkare för det. Nedan ser du vilka arbeten som täcks av ROT-avdraget och vilka som inte är godkända för ROT-avdraget.

- Om du anlitar någon föra att utföra renovering av ditt befintliga tak.
- Det gäller om du lägger nytt tak eller om det sker en takomläggning.
- Du får utnyttja avdraget oavsett vilken typ av tak som arbetet ska utföras på, till exempel betong, eternit, pannor, papp, plåt, shingel, vass mer mera.
- För att få dra av för takarbeten på garage eller liknande så måste dessa sidobyggnader sitta ihop med huvudbyggnaden på något sätt, till exempel genom en dörr.
- Avdrag får göras för målning, restaurering eller annan förbättrande åtgärd på ditt tak.
- Du får använda avdraget om du river ett gammalt tak för att bereda plats för att bygga ett nytt tak.
- En takhöjning för att till exempel bygga en extra våning samt andra arbeten som påverkar taket och/eller fasaden, helt eller delvis, ger rätt till ROT.
- Arbeten som du har anlitat hantverkare för att göra på skorstenen, för att installera takfönster eller andra arbeten som rör taket är godkända för ett ROT-avdrag.

Tänk på att taktvätt inte täcks av RUT-avdrag men du får göra ROT-avdrag för det.

 

SLUTSATS OM ROTAVDRAG FÖR TAKARBETEN I STOCKHOLM

Om du har anlitat hantverkare för att utföra något av de ovanstående godkända arbetena så bör du höra med dessa takläggare eller hantverkare om ROT-avdraget. Lämpligt är att när du ber om en offert så få även bekräftat att ditt projekt är godkänt för att göra ett ROT-avdrag.

På Takfix hjälper vi dig alltid som fastighetsägare att utnyttja Rotavdrag när det är möjligt när det gäller takbyten eller takarbeten i Stockholmsområdet. Ta en kontakt så berättar vi mer!

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy