Fönstermålning i Stockholm

Fönstermålning i Stockholm

Att ha nymålade fönster kan göra stor skillnad för hur ditt hus upplevs. Vare sig det gäller ur ett estetiskt eller praktiskt perspektiv, så finns det bara fördelar med att ge sina fönster en uppfräschning. Genom att måla sina fönster istället för att köpa nya är i det flesta fall bättre för både plånboken och miljön när det är korrekt utfört. Vi på Takfix har lång erfarenhet av fönstermålning och hjälper dig att fixa ett fönster som håller länge.

Offertförfrågan

 

Fönstermålning av hög kvalité

Att måla sina fönster är mer komplicerat än vad man kan tro. Fönstermålning kräver skicklighet och en stor mängd tålamod och noggrannhet. Vi på Takfix har lång erfarenhet av fönstermålning och med vår kunskap kan vi säkerställa att träet på fönstret skyddas från fukt genom att utföra arbetet på rätt sätt. 

Det som ska målas är fönsterramarnas utsida, insida, undersida och mellanutrymme. Gammal färg tas bort och alla ytor ska sedan rengöras innan det är dags för färgpåstrykning.  

Hur mycket kostar det att måla fönster?

Att måla fönster är en kostnadseffektiv åtgärd för att förnya och förbättra utseendet på ditt hem och samtidigt skydda mot väder och vind. 
När det kommer till att få en klar bild av kostnaderna för fönstermålning är det viktigt att förstå att priset kan variera beroende på flera faktorer. Vi erbjuder alltid våra kunder en fri offert.

Antal fönster och storlek

Vi tar hänsyn till antalet och storleken på fönsterna när vi beräknar offerten.

Fönstrens skick

Om fönstren är i dåligt skick och kräver reparation eller extra förberedelsearbete innan målning, påverkas priset. Reparationsarbete kan inkludera reparation av ruttet trä, byte av glas eller andra åtgärder för att förbereda ytan för målning.

Färg

Valet av färg påverkar också priset. Vissa färger eller målningstyper kan vara dyrare än andra, och det kan finnas extra kostnader för att använda högkvalitativa eller specialiserade färger.

Dekorativa detaljer

Om du vill ha ytterligare arbete, som till exempel målning av fönsterkarmar eller ytterligare dekorativa detaljer, ökar även detta priset.

När är det bäst att måla fönster?

Generellt sett är det optimalt att måla fönster under torra och varmare väderförhållanden, vilket vanligtvis inträffar under våren eller sommaren. Dessa förhållanden främjar snabb torkning av färgen och ger bäst resultat.  En annan viktig faktor är att undvika att måla under perioder med hög luftfuktighet eller regn. Fuktig luft kan påverka färgens torkning och härdning, vilket kan leda till ojämna resultat och ökad risk för att färgen flagnar av eller bubblar sig.

Hur vet man att det är dags för en fönstermålning?

Eftersom att fönstren blir utsatta för klimatpåfrestningar varje dag så behöver de regelbundet underhåll för att bevara sitt skick under fönstrets livstid. Det är ingen hemlighet att det svenska klimatet med sol, blåst och regn brukar bjuda på variation och överraskningar - därför är det inte så konstigt att husets exteriörer tar lite extra stryk med åren.

När du börjar se sprickor i träet och den gamla färgen börjar lossa är det dags för en ny fönstermålning. Vid synliga skavanker på de målade ytorna så rekommenderar vi att du påbörjar en ny fönstermålning så snabbt som möjligt. Detta eftersom att virket löper större risk att skadas när det saknar det som målarfärgen annars utgör så länge som färgen är intakt. Fukt som trängt in i träet är oftast rotorsaken till varför färg lossnar eller spricker. Du bör regelbundet se över skicket på dina fönster, speciellt eftersom vädret sliter på fönstrets beläggningar. När du anlitar oss för fönstermålning kan du vara trygg i att vi använder oss av kvalitativ färg och arbetsprocess för att säkerställa att träet skyddas från fukt.

Målning av träfönster i Stockholm

Takfix hjälper dig gärna med din fönstermålning i Stockholm. Vi använder oss av snabbtorkande färg som ger en halvblank och tålig yta som skyddar dina fönster och dina fönsterbleck. Oavsett vad du har för mål med din fönstermålning så kommer våra erfarna och välutbildade målare hjälpa dig att plocka fram och återställa den ursprungliga glansen i dina gamla fönster – så att du kan lägga tid på annat. Kontakta oss gärna och berätta vad du har för behov så föreslår vi en bra lösning. Vi på Takfix utför fönstermålningar runt om i hela Stockholm.