Fönstermålning i Stockholm

Nymålat fönster i Stockholm

Att ha nymålade fönster kan göra stor skillnad för hur ditt hus upplevs. Vare sig det gäller ur ett estetiskt eller praktiskt perspektiv, så finns det bara fördelar med att ge sina fönster en uppfräschning. Genom att måla sina fönster istället för att köpa nya är i det flesta fall bättre för både plånboken och miljön när det är korrekt utfört. Vi på Takfix har lång erfarenhet av fönstermålning och hjälper dig att fixa ett fönster som håller länge.

Offertförfrågan

 

Fönstermålning av hög kvalité

Att måla sina fönster är mer komplicerat än vad man kan tro. Fönstermålning kräver skicklighet och en stor mängd tålamod och noggrannhet. Vi på Takfix har lång erfarenhet av fönstermålning och med vår kunskap kan vi säkerställa att träet på fönstret skyddas från fukt genom att utföra arbetet på rätt sätt. 

Det som ska målas är fönsterramarnas utsida, insida, undersida och mellanutrymme. Gammal färg tas bort och alla ytor ska sedan rengöras innan det är dags för färgpåstrykning.  

När är det dags för fönstermålning?

Eftersom att fönstren blir utsatta för klimatpåfrestningar varje dag så behöver de regelbundet underhåll för att bevara sitt skick under fönstrets livstid. Det är ingen hemlighet att det svenska klimatet med sol, blåst och regn brukar bjuda på variation och överraskningar - därför är det inte så konstigt att husets exteriörer tar lite extra stryk med åren.

När du börjar se sprickor i träet och den gamla färgen börjar lossa är det dags för en ny fönstermålning. Vid synliga skavanker på de målade ytorna så rekommenderar vi att du påbörjar en ny fönstermålning så snabbt som möjligt. Detta eftersom att virket löper större risk att skadas när det saknar det som målarfärgen annars utgör så länge som färgen är intakt. Fukt som trängt in i träet är oftast rotorsaken till varför färg lossnar eller spricker. Du bör regelbundet se över skicket på dina fönster, speciellt eftersom vädret sliter på fönstrets beläggningar. När du anlitar oss för fönstermålning kan du vara trygg i att vi använder oss av kvalitativ färg och arbetsprocess för att säkerställa att träet skyddas från fukt.

Målning av träfönster i Stockholm

Takfix hjälper dig gärna med din fönstermålning i Stockholm. Vi använder oss av snabbtorkande färg som ger en halvblank och tålig yta som skyddar dina fönster och dina fönsterbleck. Oavsett vad du har för mål med din fönstermålning så kommer våra erfarna och välutbildade målare hjälpa dig att plocka fram och återställa den ursprungliga glansen i dina gamla fönster – så att du kan lägga tid på annat. Kontakta oss gärna och berätta vad du har för behov så föreslår vi en bra lösning. Vi på Takfix utför fönstermålningar runt om i hela Stockholm.