Såhär kan du underhålla taket 

14 januari 2022
Såhär kan du underhålla taket 

Här kommer lite tips på hur du kan underhålla ditt tak i Stockholm. Taket är en stor del av husets utseende som oftast glöms bort. Vissa målar om och fixar till fasaden men glömmer bort taket. Taket är vårt skydd mot regn, rusk, vind, snö och hagel. Det är husets viktigaste skydd och mest utsatta yta. Ett bra takunderhåll gör att ett tak kan hålla i 30 till 40 år och längre utan trista överraskningar. Men skulle det vara så att oturen är framme kan en skada snabbt ge stora problem även på ett nytt tak. Att se över sitt tak i tid kan undvika att stora insatser behöver göras och därmed sparar man pengar. Därför är det viktigt att kontrollera sitt hus ordentligt varje år, förslagsvis under vår- och sommarhalvåret. 

Rensa bort tyngder från taket 

Många tak kan faktiskt delvis besiktas från marken. Då är det viktigt att man tittar om det är några pannor som har spruckit eller om något har hamnat snett i någon vinterstorm. Det kan dessutom vara bra att se över så att alla takpannor är hela och om det är någon takpanna som saknas kan det vara bra att så snart som möjligt byta ut det. Sedan är det även viktigt att man försöker rensa bort snö, kvistar eller annat som kan ha fallit ned på taket för att det inte ska samlas på taket. 

Hör av dig för hjälp 

Det är förståeligt att inte alla vågar klättra upp på taget för att se hur taket mår och ibland är det bättre att man väljer det säkra före det osäkra. På Takfix går vi noga igenom ditt tak och tar fram olika underhålls åtgärder som behövs för att ditt tak ska hålla sig friskt och hållbart. Vi erbjuder även serviceavtal för regelbunden hjälp så att du kan känna dig trygg att ditt tak är i sitt bästa skick.  

Tags: