Så rengör du fasaden!

19 mars 2021
Så rengör du fasaden!

Nu är äntligen våren här och vad passar inte bättre än att dona och vårstäda hemmet? Genom att rengöra husfasaden regelbundet får du ett hus som mår bättre och håller sig fint längre. Smuts kan nämligen kapsla in fukt vilket gör att mögel och alger lättare fäster vilket i sin tur kan leda till att träet ruttnar. En ren fasad får dessutom huset att se nymålat ut längre. Men hur tvättar man fasaden på bästa sätt? Vi på Takfix går igenom våra bästa tips!

Innan du börjar: 

  • Lås alla fönster 
  • Stäng ventiler på vägg och i fönstren 
  • Kör bort bilen från huset innan du börjar 
  • Använd skyddsglasögon och handskar för att skydda dig själv 
  • Stäng ventiler på vägg och i fönstren   
  • Ska du måla efter fasadtvätten? Kom ihåg att låta fasaden torka ordentligt! 

 

Så rengör du fasaden 

  1. Börja med att täcka in fönstren med skyddsplast innan du spolar av fasaden. En utomhustvätt kan nämligen ha en etsande effekt på glas och ge gråa märken som kan vara svårt att få bort. 
  1. När alla fönstren är täckta kan du skölja huset med kallt vatten. Lägg sedan på hustvätten med borste eller svamp och låt den verka. 
  1. Skölj slutligen av fasaden med vatten. Börja med att spola av nerifrån och arbeta dig upp på fasaden och avsluta med att spola uppifrån och ner. Om det fortfarande skulle finnas ytor med smuts och påväxt så gå på dessa ytterligare en gång med borste och hustvätt och skölj av med vatten. OBS! Om du använder en högtycksspruta, tänk då på att inte ha för högt tryck då det kan skada träet. Rikta vattenstrålen längs med fasaden istället för rakt mot ytan så att smutsen inte trycks in i träet. 

 

Fasadrengöring i Stockholm 

Vi på Takfix erbjuder effektiv och miljövänlig fasadrengöring med högtryckstvätt eller med en teknik som bygger på rent vatten. Rengöringen med en högtryckstvätt ser till att riktigt få rent fasaden och avlägsna sådant som mossa och annan smuts. Rengöringen av fasaden med rent vatten är en miljövänlig och skonsam metod som inte sliter för mycket på fasaden när den tvättas rent. Detta då det är 100% kemiskt rent vatten som används i processen. Läs gärna mer om våra tjänster inom fasadtvätt i Stockholm

Tags: