Så går en takbesiktning till

14 september 2020
Så går en takbesiktning till

Att boka in en takbesiktning i Stockholm kan man göra av flera anledningar. Det kan handla om att taket är gammalt och slitet. Det kan handla om att du går i renoveringstankar eller så är du på gång att sälja huset och vill att huset som ska vara så representativt som möjligt. Vad det än gäller så finns vi på Takfix här för att hjälpa dig med takbesiktningen.

 

Så går besiktningen till

När vi utför en takbesiktning granskar vi taket för att göra en bedömning av takets befintliga skick. Finns det synliga skador som behöver åtgärdas? Det kan handla om det finns sprickor, skador orsakade av rost eller takpannor som gått sönder. 

Vid en takbesiktning kan det alltså visa sig att det är nödvändigt att utföra en renovering av delar av taket med byte av material. Det kan också vara så att man måste byta ut hela taket, vilket ibland kan vara den bästa lösningen. Vid en takomläggning får man ett helt nytt tak som kommer att hålla under många år framöver.

Efter den genomförda besiktningen får du en rapport med förslag på vad som behöver repareras på taket samt kostnadsuppskattning på att åtgärda problemen. Vi på Takfix är proffs på tak och vi kan visa dig vad som kan behöva åtgärdas – antingen omedelbart eller på sikt.

Läs mer om att besikta tak i Stockholm

 

Trygg takbesiktning hos Takfix

Våra takexperter i Stockholm kan besikta ditt tak, och tillsammans med dig gå igenom dess befintliga skick och vad som kan komma behöva åtgärdas. Ibland räcker det att åtgärda en liten del av taket, men i andra fall kan en husägare vilja återställa hela taket till nyskick. Att utföra en total takomläggning har fördelen att det ger huset ett märkbart lyft och som dessutom kan höja marknadsvärdet på hela fastigheten. 

Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller om du har frågor kring ditt befintliga tak. Kanske är skicket på ditt tak så pass bra att du inte behöver åtgärda något i dagsläget.

Tags: