FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Fasadrenoveringar & underhåll Visa alla frågor

Vad ska man tänka på vid fasadrengöring?

Vad ska man tänka på vid FASADRENGÖRING I STOCKHOLM?

På alla ytor fastnar det mer eller mindre smuts. Det är inte alltid det lättaste att få rent fasaden som är ingrodd med smuts efter att ha fått utstå väder och vind. En porig yta som tegel, puts, sten eller trä kan försvåra avtvättningseffekten. Oavsett yta är det viktigt att hålla rent. Om fasadrengöringen utförs ojämnt kan fasaden se flammig ut, detta syns extra tydligt på ytor som är mer porösa. 

Oftast är det påväxt av alger, lav med mera som behöver tvättas bort. Eftersom detta är levande organismer krävs det att man tar död på rotsystemet, annars kommer det bara växa ut på nytt igen. En högtryckstvätt tar bort det för ögat men roten finns fortfarande kvar. Därför krävs det en riktig fasadrengöring för att bli av med grundproblemet och på så sätt eliminera att det växer tillbaka.

Det är inte bara så att fasaden blir ren och snygg med fasadrengöring utan fördelarna är fler än så. Utan en ren fasad håller sig lättare torr och det gör att det blir mer energibesparande än om fasaden är våt. En ren fasad leder också till stolta ägare av fasaden vilket i sig är positivt. 

Det finns flera olika typer av fasader, vilket alla kräver kunskap och olika typer av fasadrengöring. Några saker att tänka på är:  

  • Målade träfasader rekommenderas att tvättas 1-2 gånger om året för att förlänga färgens livslängd.
  • På plåtfasader är lågtrycksmetoder att föredra framför högtrycksmetoder.
  • Betongfasader lämpar sig för högtrycksmetoder.
  • På biologiska växter räcker det inte med låg- eller högtrycksmetoder utan det krävs också medel för fasadrengöring som dödar sporerna.
  • Puts kräver stor försiktighet.

Du kan läsa mer om hur vi jobbar med fasadtvätt och fasadrengöring här. Tveka inte att kontakta oss om du funderar på att rengöra din fasad eller har några andra frågor gällande fasadrengöring i Stockholm.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy