Vi tvättar ditt plåttak!

Nytvättat tak med bandtäckning i Stockholm

Plåttak är inte bara en snygg detalj på huset utan har i uppgift att skydda din bostad år efter år från tuffa väderförhållanden som regn, snö, sol och vind.

Offertförfrågan

 

Men trots att ett tak är gjort för att hålla en längre tid så minskar takets livslängd om vi inte tar hand om det. Mossa, alger, löv och annat löst från naturen som blir liggandes på taket kan orsaka att vatten inte rinner av, och under det kalla vinterhalvåret när vattnet fryser kan det i sin tur orsaka frostspänningar och som förstör takets ytskikt . Genom att tvätta plåttaket regelbundet kan du med små medel hjälpa ditt tak att bevara sin funktion och där med förlänga takets livslängd.  För att motverka frostspänningar bör ditt tak inspekteras 2 gånger om året då du borstar bort rester från naturen och efter behov behöver du tvätta plåttaket. Ligger ditt hus mestadels under skugga eller ser du att norrsidan på ditt plåttak har råkat ut för mer algpåväxt? Alger trivs och växer när vatten blir liggandes på taket och för att motverka detta behöver du tvätta plåttaket och där efter behandla för att påväxten skall stanna av.

Behöver du tvätta ett plåttak som är skadat?

Som vi nämnde innan så är plåttak en god investering och är gjorda för att stå emot sol, vind och vatten för att skydda din bostad år efter år. Men trotts detta slits ditt tak varje år och för att få ditt plåttak att hålla bör vi regelbundet ta hand om taket för att minska risken för att skador på taket ytskikt skall uppkomma. Är du i behov av att tvätta ditt plåttak men ser att skador som sprickor har uppkommit? För att minska risken för att färg lossnar från det skadade taket under taktvätten finns vi här för att hjälpa dig. Innan vi börjar att tvätta plåttaket inspekterar vi taket och ut efter behov tar vi beslut om hur tvättningen bör gå till.

Anlita oss för att tvätta ditt plåttak

Behöver du hjälp med att tvätta plåttak i Stockholmsområdet? Vi på Takfix har lång erfarenhet och vet vad som krävs för ett lyckat resultat. Vi använder oss av moderna och effektiva metoder som är anpassade efter både taket och miljön runt omkring oss!