Takläggning tegeltak i Bromma

  • takomläggning tsockholm
  • takomläggning stockholm
  • takomläggning på villa
  • takomläggning på villa
  • takomläggning med tegelpannor
  • takläggning
  • takläggning
Takfix lägger tvåkupiga Vittinge tegelpannor på 150m2 tak i Bromma.

Vi på Takfix har lång erfarenhet av att lägga nytt tak, vare sig det gäller plåt-, tegel-, betong eller sedumtak. Vid vårt uppdrag i Bromma utförde vi en takläggning med Vittinge tegelpannor. Vittinge är ett klassiskt svenskt taktegel med unik färg och ytstruktur, som ligger på många svenska hustak och produceras i Sveriges enda kvarvarade taktegelbruk.

Fördelar att välja tegelpannor

Att välja tegelpannor till sitt tak är ett bra alternativ om man vill ha ett robust tak. Tegeltaket är ett typ av tak som har lång hållbarhet och livslängd. Ett korrekt lagt tegeltak kan hålla i närmare 100 år. Det är alltså ett tak som inte behövs bytas ofta alls, även om underhåll av taket och enskilda plattor kan behövas så att inte vatten kommer in under plattorna. Tegelpannor har skyddat våra tak sedan urminnes tider och ger huset ett klassiskt utseende.

Tegel är ett material som är gjort av en särskild lerblandning som har bränts under höga temperaturer. Tillverkningsmetoden gör att teglet blir fint till utseendet vilket ger huset ett trevligt intryck. Ytterligare fördelar med att ha tegel på taket är att man får ett takmaterial som är anpassat efter svenska väderomväxlingar som varierar mellan allt från snö, blåst, regn och gassande sol. Tegel är mycket tåligt mot väder och vind. I vår blogg kan du läsa mer om olika taks livslängd.

Takläggning i Stockholm

Att lägga om sitt tak har flera fördelar. Framförallt ger det en märkbar uppfräschning av huset vilket gör att det estetiskt sätt ser trevligare ut att titta på. Därtill stärker det husets skydd vilket skyddar bättre mot svenska väderomväxlingar. Samtidigt påpekar ofta fastighetsmäklare att det är en god investering för att höja marknadsvärdet på huset – något som gynnar de som någon gång planerat att sälja huset.