Takläggning i Tyresö

  • takläggning stockholm
  • takläggning stockholm
  • takläggning stockholm
  • takomläggning stockholm
  • takläggning stockholm
  • takläggning stockholm
  • takläggning stockholm
  • takläggning stockholm
  • takläggning stockholm
Takfix lägger nytt 195 m2 betongtak Jönåker Protector inklusive råspont.

  

Vi på Takfix utför flera typer av takarbeten och takunderhåll i Stockholm. Vid ett av våra uppdrag fick vi förtroendet att utföra en takläggning på ett 195 kvadratmeters tak på en fastighet i Tyresö. Som vid alla takläggningar är materialvalen olika från projekt till projekt. Vid detta uppdrag blev betongpannor från Jönåker Protector det självklara valet! 

Fördelar med betongpannor

När man lägger nytt tak finns det en rad olika typer av takmaterial att välja mellan. Allt från traditionellt tegeltak till plåttak, betongtak och gröna tak fyllt av sedumväxter. Varje takmaterial har sina egna fördelar. Vid vårt projekt i Tyresö använde vi oss av betongpannor från Jönåker Protector, som med sin unika ytbehandling gör att taket ser nytt ut längre och att färgen håller upp till 30 procent längre än obehandlade betongpannor. Jönåker Protectors hårda yta gör även taket mindre känsligt för smuts.

Betongpannor har alltså sina fördelar. Bland annat kan inte betongpannor frysa sönder eftersom de absorberar mindre vatten jämfört med tegel. Detta gör betongpannor till ett utmärkt val på platser med vått och kallt klimat. En annan fördel är att betongpannorna är mycket hållbara - så hållbara att du kan ställa dig på en betongpanna utan att den går sönder.

Betongpannor är i regel även billigare än tegelpannor, även om det finns vissa betongpannor som är dyrare och vissa tegelpannor som är billigare. Pris är ofta en viktig faktor att beakta när det kommer till tak, särskilt när det gäller större tak som kräver många pannor.

Takläggning i Stockholmsområdet

Att utföra en takläggning såhär på hösten är något att föredra, för att säkra upp taket inför vinterns kalla temperaturer och väder. På det viset kan man fixa sådant som annars kan leda till problem med fukt och vattenskador, vilket skulle kunna bli kostsamt. Vi på Takfix har erfarenhet av alla slags tak, vare sig det gäller tegel- plåt-, betong- eller sedumtak. Varmt välkommen att kontakta oss om du är i behov av takomläggning eller takservice i Stockholm.