Målning av plåttak i Bromma

Takfix målar plåttaket samt räcke på balkonger.

För att taket ska hålla sig i så skick som möjligt är det viktigt att underhålla det. Ett sätt är att måla om taket för att förlänga takets livslängd. Vid vårt senaste uppdrag målade vi ett plåttak samt räcke på balkonger på ett hus i Mälarhöjden.

Få ett hållbart tak med takmålning

I vårt nordliga klimat utsätts våra fastigheter för hårt väder och vind. Taket ska utstå både regn, snö och blåst och med tiden gör det att taket slits ut. Är taket i dåligt skick ökar också risken för att taket angrips av påväxt, såsom mögel och alger. Genom att underhålla taket gör man taket mer motståndskraftigt mot klimatpåfrestningar och förlänger även takets livslängd.

Det finns flera sätt att ta hand om sitt tak på. Vilken skötsel som krävs för ett visst takmaterial beror på det specifika materialet samt på platsen. Ett sätt för att stärka både ett plåttak och ett tak med betongpannor är att måla taket. Detta skyddar mot mossa och gör taket starkare så att det bättre står emot väder och vind.

Vi utför takmålningar i Stockholm

Takfix utför takmålning på både takpannor och plåt. Vid uppdraget i Mälarhöjden gällde det just ett plåttak. Om man har ett tak som är slitet så ökar risken för att det blir angripet av sådant som alger och mossa, vilket i sin tur också det sliter på taket. Genom att måla sitt tak stärker man istället takmaterialet.

Om man har ett plåttak så gör en takmålning att plåten håller längre. I samband med en takmålning på ett plåttak eller andra plåtdetaljer så börjar man med att man gör rent plåten och tar bort gammal färg som sitter löst. Därefter så behandlas plåten med ett rostskydd innan själva färgen kommer på plats.

Läs mer om våra tjänster inom takmålning

Takarbeten i Stockholm

Förutom takmålning utför Takfix även andra typer av takarbeten i Stockholm. Vi erbjuder bland annat takservice och takunderhåll där vi ser över ditt tak regelbundet.