Montering av taksäkerhet på Lidingö

För att det ska vara säkert att vistas på ett tak och utföra de arbeten som man behöver, samt för att undvika sådant som snöras, är det viktigt att man monterar anordningar på taket som höjer taksäkerheten. Vid ett av våra uppdrag monterade vi taksäkerhet från Welands på ett plåttak på Lidingö.

Många anordningar inom taksäkerhet

Det finns en rad olika typer av fästen och skydd som kan användas på ett tak och som vi monterar på hus runt om i Stockholmsområdet, som exempelvis på huset på Lidingö. Dessa anordningar ser till att det är säkert att vistas på taket.

Några exempel på anordningar inom taksäkerhet är takbryggor, takstegar och snörasskydd. Takbryggor är bryggor som monteras på taket som man sedan kan gå på när man behöver förflytta sig över taket. Med en takstege kan man enkelt ta sig upp till taknocken och exempelvis skorstenen och snörasskydd monteras slutligen för att, som namnet vittnar om, hindra snö från att rasa ned från taket. Om man har otur kan fallande snö träffa någon på marken nedanför och innebära risker. Med snörasskydd undviker man dessa risker.

Taksäkerhet i Stockholm

Eftersom man befinner sig på hög höjd när man är på ett tak är det viktigt att tänka på säkerheten och när man ska montera fästen och skydd på sitt tak finns det alltså mycket att välja mellan. För att vara säker på att man gör de rätta valen till sitt tak kan det vara bra att vända sig till en firma med rätt kompetens. Vi monterar anordningar inom taksäkerhet runt om i Stockholmsområdet. Kontakta oss gärna.

Se också gärna bilderna från huset på Lidingö för att se några exempel på vad vi kan hjälpa dig med. Läs också mer här om taksäkerhet i Stockholm.