Målning av plåttak på ett hus i Mälarhöjden

För att taket på huset ska hålla sig i ett bra skick är det viktigt att underhålla det. Ett sätt att förlänga takets livslängd är att måla det.

Vid ett av våra uppdrag målade vi ett äldre plåttak på ett hus i Mälarhöjden. Taket var 80 kvadratmeter stort.

Målning håller taket i skick

I vårt nordliga klimat utsätts våra fastigheter tidvis för hårt väder. Även om de moderna takmaterialen generellt håller under lång tid så påverkas taken. Ett tak ska utstå både vind, regn och snö och med tiden så gör detta att taket slits ut. Om taket blir slitet och i ett dåligt skick så blir även risken större för att det angrips av sådant som mossa och annat som sliter ut taket.

Ett sätt att stärka både ett plåttak och ett tak med betongpannor är att måla taket. En takmålning skyddar mot mossa och gör takmaterialet starkare så att det bättre motstår väder och vind och blir ett bättre skydd på huset.

När man ska måla ett tak av plåt så börjar det med att man först och främst ser till att rengöra taket från smuts och rost. Sedan placeras ett skydd mot rost på den kala plåten innan man målar det och får ett fint slutresultat. På bilderna från projektet där vi målade det 80 kvadratmeter stora plåttaket på huset i Mälarhöjden syns hur taket såg ut i det första stadiet och hur det sedan ser ut när målningen är utförd.

Takmålning och andra takarbeten

Förutom takmålningar utför Takfix även många andra typer av takarbeten i Stockholmsområdet. Vi erbjuder bland annat regelbunden takservice och takunderhåll där vi ser över ditt tak.

Läs gärna mer om våra tjänster inom takmålning i Stockholm samt de andra tjänsterna.