Byte av tak, plåtslageri

  • förberedelse takläggning
  • hustak
Takfix har utfört takbyte på Östermalm.

Byte av tak, plåtslageri

Vi på Takfix har erfarenhet av takbyte på bland annat Östermalm i Stockholm. Vi utför arbete på alla typer av tak, oavsett om de består av takpannor, papp eller plåt. Det rekommenderade materialet att använda sig av beror både på vad man har för typ av hus och vad man har satt upp för budget.

Har man tänkt byta ut ett lättare tak mot ett tyngre, måste det till exempel kontrolleras om konstruktionen håller. Ytterligare en faktor att ta hänsyn till är takets lutning. Har man ett platt tak blir materialet en aning begränsat eftersom regnvattnet då måste kunna rinna av utan någon hjälp. Rekommenderade material då är exempelvis plåt, papp eller gummi.

Läs mer om att byta tak, takläggning och plåttak  & takplåtslageri i Stockholm

Plåttak är lätt att använda sig av och många gånger väldigt prisvärt. Förr användes det nästan bara på större hus, men idag är det ett vanligt material på de flesta tak. Papptak används vanligtvis på mindre hus, som sommarstugor, men fungerar även bra att ha på sitt permanenta boende. Papp har en väldigt lång livslängd, vilket gör det till ett prisvärt och hållbart alternativ. Takpannor finns i fler olika material, som till exempel tegel och betong. Tegelpannor fungerar exempelvis bra på tak som har en skarp lutning. Betongpannor är mer moderna men väger avsevärt mer, vilket kan vara en nackdel för vissa typer av hus. Det finns alltså fördelar och nackdelar med alla takbeklädnader, så det gäller bara att hitta ett alternativ som passar ens egna behov, konstruktionen på huset och den egna plånboken.

Takläggarna som arbetar hos oss har en lång och gedigen erfarenhet av alla typer av tak och material. Efter utfört arbete lämnar vi alltid en garanti till våra kunder, för att du som kund ska kunna känna dig trygg och vara säker på att arbetet är både ordentligt och hållbart. Kontakta oss om du har frågor eller vill ha mer information.