FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Takskottning Visa alla frågor

Hur skottar jag taket på ett säkert sätt?

SKOTTA TAK SÄKERT – TÄNK PÅ DETTA

Under vinterhalvåret faller det ofta mycket snö vilket innebär att det är viktigt att skotta taket. För att undvika risker och skador finns det en del att ha i åtanke när man skottar taket.

Risker vid snöskottning på tak

Eftersom arbete på höga höjder innebär en hög risk för fallolyckor, speciellt när underlaget är halt, så är det viktigt att tänka på säkerheten och förebygga olycksfall i så stor utsträckning som möjligt. 

Tips för säker snöskottning på taket

Använd rejäla skor med grovt mönster så du inte förlorar fästet.

- Använd ordentlig skyddsutrustning i form av sele.

- Se till så att stegen är säker och typkontrollerad

- Är glidskyddet på stegen utslitet så byt ut det mot nytt.

- Se till så att stegen är ordentligt förankrad så den inte välter.

- Var försiktig när du skottar taket så du inte skadar taket med skyffeln, lämna lite snö kvar istället.

- Fördela snöskottningen jämnt över takets yta för att inte riskera att snedbelasta byggnaden. Börja med att skotta remsor så taket blir randigt för att sedan gå tillbaka och skotta bort de kvarvarande snöremsorna.

Under vinterhalvåret faller ofta mycket snö och man måste ägna sig åt snöskottning runt sin fastighet i Stockholm. För att snöskottningen ska gå säkert till finns det dock en hel del som det är viktigt att tänka på. Nedan har vi samlat ett antal nyttiga tips på hur du gör din snöskottning i Stockholm säker.

Säker takskottning i Stockholm

När vi på Takfix utför takskottning på tak i Stockholm är vi noga med att arbeta med säkerheten, både för vår personal och för andra människor. Takfix är utbildade enligt ”Skotta säkert” vilket säkerställer ett säkert och väl utfört jobb. Om du har några frågor eller vill anlita oss för takskottning är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy