FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Takskottning Visa alla frågor

Behövs snöskottning på tak i Stockholm och hur vet man när det är dags?

Snöskottning på tak i Stockholm - behövs det och när är det dags?

Våra svenska vintrar kan bjuda på sparsamt med snö vissa år men plötsligt kan det komma rejäla mängder. Om det samlas stora mängder snö på taket kan det orsaka både materiella skador och personskador om det släpper från taket och faller till marken. Tyngden från snömängden kan även orsaka skador på takets konstruktion och i värsta fall rasa in. När snöns smälter kan den leta sig in i skarvar och orsaka fuktskador. Därför är det viktigt att genomföra snöskottning på taket.

Undvik skador och risker med snöskottning på tak i Stockholm

Att skotta taket kan förebygga den här sortens olyckor men om man inte vet vad man gör kan själva snöskottning i sig orsaka skador. Det är viktigt att snön tas bort jämt över ytan så inte taket snedbelastas, man ska alltså inte börja skotta i ena änden av taket och fortsätta till andra sidan utan taket bör skottas i ränder. Man bör dessutom lämna kvar några centimeter snö på taket för att undvika att skyffeln skadar taket. Själva arbetet i sig är också riskfyllt, därför är det tryggt att anlita ett företag som känner till säkerhetsföreskrifter och har godkänd utrustning. De kan också hjälpa en att bedöma när det är dags att skotta taket. 

Vi utför säker snöskottning på tak

Att sköta snöskottning på tak själv kan om man har otur vara väldigt riskfylld, särskild när det gäller att skotta på hög höjd. När du anlitar Takfix kan du känna dig trygg i att all vår personal har genomgått utbildning i taksäkerhet och är licensierade enligt ”Skotta säkert”. Vi följer arbetsmiljöverkets direktiv för att för att förbättra säkerheten för de personer som utför snöskottning på tak.

Takfix skottar bort snön på ett effektivt och säkert sätt och ser till att avlägsna istappar från tak för att inte riskera att de faller ner på fotgängare.

Kontakta oss om du har frågor kring snöskottning på tak eller om du vill ha en kostnadsfri offert!

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy