FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Takarbete och takläggning Visa alla frågor

När behövs fallskydd?

SÄKERT ARBETE PÅ TAK I STOCKHOLM MED FALLSKYDD

Vid olika typen av arbeten på tak, som plåtarbeten, sotning eller annat, kan det vara ödesdigert om olyckan är framme och någon faller ned från taket. För att hindra att någon faller används därför olika typer av fallskydd. Vi ser till att säkerheten är som den ska och monterar fallskydd på tak i Stockholm.

FALLSKYDD BESTÅR AV PERSONLIG SELE ELLER TAKRÄCKE

Vid arbeten på höga höjder, som på ett tak, är det av allra största vikt att arbetsmiljön är säker. Det finns olika typer av fallskydd som kan användas vid jobb på höga höjder. Det är bland annat utrustning för en person som består av en sele med ett säkerhetsblock som dämpar fall. Det kan också vara ett fallskydd som består av räcken som fästes antingen på husets fasad, i husets gavlar, i takfoten eller direkt i taket.

FALLSKYDD SKA ANVÄNDAS ENLIGT RIKTLINJER

Enligt Arbetsmiljöverket ska fallskydd användas vid byggnads- och anläggningsarbete från två meter eller högre där det finns en risk att en fallolycka kan hända. Det är i första hand så kallade gemensamma åtgärder som ska användas för att motverka fallen. Det kan vara till exempel ställningar eller andra skydd som inte bärs av en enskild person. En personlig sele används som ett sista val eftersom man när man faller riskeras bli hängande i selen vilket kan ge skador.

Takfix arbetar med fallskydd på tak i Stockholm och ser till att taket är säkert när ni ska utföra olika typer av arbeten. Taket kontrolleras först och sedan sätts det rätta takskyddet dit som minimerar risken för fallskador från ert tak.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy