FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Takarbete och takläggning Visa alla frågor

Hur väljer jag rätt takmaterial till mitt hustak?

SÅ VÄLJER DU RÄTT TAKMATERIAL TILL DITT HUSTAK!

I samband med att man ska utföra en takomläggning på sitt hus så finns en del att tänka på. En viktig fråga är vilket takmaterial som man ska välja. Valet av material beror både på vilken typ av tak som man föredrar utseendemässigt samt på det specifika husets förutsättningar.

Läs mer här om takomläggning och takrenovering i Stockholm

TÄNK PÅ TAKETS UTSEENDE SAMT FÖRDELARNA

Bland takmaterialen finns allt från de traditionella tegelpannorna, betongpannor och plåttak till papptak och gröna tak. Samtliga tak har sina fördelar, men det är ändå viktigt att välja det takmaterial som fungerar på just ditt hus. Takmaterialen är nämligen att föredra till olika typer av hus beroende på bland annat lutning på taket.

Tegelpannor har fördelen att de har en lång hållbarhet och ett fint utseende. En rekommendation är dock att tegelpannorna inte ska användas när taket har en lutning på under 22 grader. Betongpannorna har i sin tur fördelen att de är prisvärda och är lättare i vikten, men hållbarheten är möjligen inte lika bra som hos tegelpannorna.

Plåt är ett material som passar att använda på tak av den anledningen att materialet har en lätt vikt och är väldigt vattenavstötande. Även takpapp har flera fördelar, som att det är ett prisvärt val, men pappen kan dock kräva en del underhåll.

Gröna tak är slutligen tak som på grund av sin växtlighet är vackra att se på och är isolerande. Ett grönt tak kan däremot vara tyngre än vissa andra typer av tak.

TAKOMLÄGGNINGAR I STOCKHOLM

Vilken typ av takmaterial som man ska välja beror alltså på vilket utseende som man föredrar men även på sådant som materialets pris samt om det passar till huset. Vi hjälper dig med takomläggning och takrenovering i Stockholm. Fråga oss gärna.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy