FAQ

Välj kategori för att bläddra bland relevanta frågor.

Fasadrenoveringar & underhåll Visa alla frågor

Hur länge behöver det vara uppehåll för att man ska kunna måla om?

HUR LÄNGE BEHÖVER DET VARA UPPEHÅLL FÖR ATT MAN SKA KUNNA MÅLA OM?

När man målar om sitt hus finns det en hel del som man måste hålla reda på. Bland annat ska väderförhållandena vara de rätta när man målar om.

MÅLA HELST PÅ EN DAG UTAN REGN

De allra mest gynnsamma förhållandena när man ska måla om en fasad är när det är uppehåll, men att måla när det är klar himmel och ett starkt ljus från solens strålar är dock inte heller att rekommendera då det påverkar hur färgen torkar på fasadytan. Det är istället när det är uppehåll fast molnigt som det är som allra bäst att måla om en fasad. Att måla när det regnar är alltså inte heller något som man bör göra.

Eftersom att vädret är en viktig faktor för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt är det optimala målarvädret under sommarhalvåret. Helst ska målnigen göras när vädret är torrt under en längre tidsperiod. Om det är en sommar med ostadigt väder är dock en riktlinje att inte måla när man vet att det kan komma regn inom samma dygn. Att ha flera dagars uppehåll innan målningen sätter igång är ännu bättre.

Förutom nederbörden är det även bra att tänka på att det ska vara rätt temperaturer när man målar om sitt hus. Helst ska temperaturen inte komma under någonstans mellan sju och tio grader någon gång under dygnet.

HJÄLP FINNS ATT FÅ MED FASADMÅLNINGEN

Det ska alltså helst vara uppehåll i några dagar innan man målar om sitt hus. Att hålla reda på allt vid en ommålning av fasaden kan vara svårt och det kan därför vara en idé att ta hjälp av en firma som utför målningen. Vi målar många olika typer av fasader i Stockholm med omnejd. Läs mer om våra tjänster inom fasadmålning här.

Vill du bli uppringd?

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig

Integritetspolicy