Vi förklarar varför sedum är dyrt

Vi förklarar varför sedum kan kosta mer än andra tak men varför du ska välja det ändå då kostnaden kan sparas in i det långa loppet.

Många undrar kanske varför sedumtak är dyrare än andra tak. Det finns flera anledningar till det. Vi har förklarat fördelarna och varför du ändå ska välja just sedum för ditt tak. 

Kolla på vår nya undersida om varför sedum är dyrt här.

Kostnaden för att byta ett tak är olika beroende på vad för tak du väljare att ha. Kostnaden är ofta väldigt hög men då får man ha i åtanke att det är en stor engångskostnad men om man slår ut det på längden för taket kanske det inte är så dyrt ändå? Sedum och gröna tak har använts länge i Sverige. Sedumtak har dessutom många bra effekter som du kan spara pengar på i det långa loppet, bland annat genom dess egenskap att kunna omhänderta regnvatten och att man då slipper kostnader för dyra dagvattensystem. 

Nyhetsarkiv

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?

 • Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

  Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

 • Boka vårens takomläggning i Stockholm redan nu

  Vi har nu gått in i ett nytt år och även om våren och sommaren kan kännas avlägsen kan det vara en god idé att redan nu boka in sin hjälp med vårens takomläggning i Stockholm. Takfix utför takbyten och takrenoveringar med många typer av takmaterial.

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.