Undvik vinterns risker med snörasskydd

Hösten är här och vintern närmar sig. När mycket snö under vintern samlas på taket kan det finnas en risk att den faller ned mot marken. Genom att montera taksäkerhet kan du undvika risken för olyckor i vinter. Takfix monterar taksäkerhet runt om i Stockholm.

Med hjälp av snörasskydd minskar man riskerna med fall av snö från taket.

Läs mer här om våra tjänster inom taksäkerhet i Stockholm

Snörasskydd och annan taksäkerhet

Om snön faller ned från taket och någon råkar befinna sig på marken nedanför så kan, om man har otur, olyckan vara framme. Genom att montera taksäkerhetsanordningar på sitt tak i Stockholm kan man undvika dessa risker.

Det finns flera typer av anordningar som kan monteras på ett tak för att öka säkerheten. När det gäller just att hålla snön på plats så kan man montera ett så kallat snörasskydd. Snörasskyddet består av ett räcke som stoppar upp snön.

Några andra typer av anordningar som ökar säkerheten på ett tak är takstegar, takbryggor och fallskydd. Dessa typer av taksäkerhet gör det säkert att vistas på taket exempelvis i samband med att man ska utföra någon typ av arbete på taket.

Taksäkerhet och takskottningar i Stockholm

Ett annat sätt att öka säkerheten när det gäller fallande snö, samt även skydda taket, är att ta hjälp med en takskottning. När man skottar taket får man bort snön och isen som annars riskerar att falla ned samt även ligger som en extra tyngd på taket.

Förutom att montera taksäkerhet, som snörasskydd, i Stockholm så utför Takfix även takskottningar. En takskottning är en typ av skottning som kräver särskild kunskap. Eftersom skottningen sker på hög höjd så krävs rätt kompetens och ett fokus på säkerheten.

Hör gärna av dig för att veta mer om vad vi kan hjälpa dig med inom taksäkerhet och snörasskydd eller takskottning vid din fastighet i Stockholm.

Nyhetsarkiv

 • Därför kräver sanering av eternittak rätt kunskaper

  Att hantera material som innehåller asbest kan innebära risker är troligen känt hos de allra flesta. Ett sådant material är ett eternittak. Men varför är det egentligen så farligt att hantera asbest?

 • Boka vårens takomläggning i Stockholm redan nu

  Vi har nu gått in i ett nytt år och även om våren och sommaren kan kännas avlägsen kan det vara en god idé att redan nu boka in sin hjälp med vårens takomläggning i Stockholm. Takfix utför takbyten och takrenoveringar med många typer av takmaterial.

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

 • Så utför du säker takskottning i vinter

  Vinterhalvåret har nu anlänt. När mycket snö faller ned och samlas på taket kan det bli nödvändigt med en takskottning. För att takskottningen ska gå säkert till finns det dock en del som det är bra att tänka på.

 • Snöskottning av tak - vet du vad som gäller?

  Vill du veta mer om snöskottning av tak och vad man behöver tänka på inför vintern som fastighetsägare? I vår kunskapsbank hittar du massor av information som rör snöröjning och skottning av tak.