Undvik vinterns risker med snörasskydd

Hösten är här och vintern närmar sig. När mycket snö under vintern samlas på taket kan det finnas en risk att den faller ned mot marken. Genom att montera taksäkerhet kan du undvika risken för olyckor i vinter. Takfix monterar taksäkerhet runt om i Stockholm.

Med hjälp av snörasskydd minskar man riskerna med fall av snö från taket.

Läs mer här om våra tjänster inom taksäkerhet i Stockholm

Snörasskydd och annan taksäkerhet

Om snön faller ned från taket och någon råkar befinna sig på marken nedanför så kan, om man har otur, olyckan vara framme. Genom att montera taksäkerhetsanordningar på sitt tak i Stockholm kan man undvika dessa risker.

Det finns flera typer av anordningar som kan monteras på ett tak för att öka säkerheten. När det gäller just att hålla snön på plats så kan man montera ett så kallat snörasskydd. Snörasskyddet består av ett räcke som stoppar upp snön.

Några andra typer av anordningar som ökar säkerheten på ett tak är takstegar, takbryggor och fallskydd. Dessa typer av taksäkerhet gör det säkert att vistas på taket exempelvis i samband med att man ska utföra någon typ av arbete på taket.

Taksäkerhet och takskottningar i Stockholm

Ett annat sätt att öka säkerheten när det gäller fallande snö, samt även skydda taket, är att ta hjälp med en takskottning. När man skottar taket får man bort snön och isen som annars riskerar att falla ned samt även ligger som en extra tyngd på taket.

Förutom att montera taksäkerhet, som snörasskydd, i Stockholm så utför Takfix även takskottningar. En takskottning är en typ av skottning som kräver särskild kunskap. Eftersom skottningen sker på hög höjd så krävs rätt kompetens och ett fokus på säkerheten.

Hör gärna av dig för att veta mer om vad vi kan hjälpa dig med inom taksäkerhet och snörasskydd eller takskottning vid din fastighet i Stockholm.

Nyhetsarkiv

 • Boka in höstens takunderhåll!

  Vi är nu inne i mitten av september månad och hösten vilar precis runt hörnet. Då kan det vara dags att boka in höstens takunderhåll för att stärka taket mot höstens hårda väder och vind.

 • Hyr ställning hos oss på Takfix!

  Förutom tjänster inom takarbeten och takrenoveringar hyr vi på Takfix ut byggnadsställningar i Stockholm. Oavsett om ni är ett företag eller privatperson erbjuder vi ett helhetsansvar för uthyrning av ställningar som inkluderar både dimensionering och montering.

 • Boka in sommarens fasadarbeten i Stockholm!

  Vi är nu inne i juni månad vilket betyder att sommaren äntligen är här. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när sommarens varma temperature kommit är fasadarbeten för att fräscha upp husets yttre!

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.