Tvätt av tak

Nu kanske det kan vara dags att börja tänka på att rengöra/tvätta sitt hustak. De bästa årstiderna att göra det är under våren och hösten.

Varför ska detta vara nödvändigt? Tänk om du aldrig skulle städa i ditt hus, hur skulle det se ut efter 10 år? Att tvätta sitt tak bör vara lika naturligt som att städa inomhus. Risken är annars att alger, mossa och luftföroreningar gör att taket slits mycket fortare. Och ett smutsigt tak behåller fukten längre än ett rent tak, och då ökar risken för frostsprängningar på vintern.

Ekonomisk fördel

Om man regelbundet utför taktvätt kan man minska sina kostnader för uppvärmning. Dessutom ökar värdet på ditt hus och du minskar eventuella underhållskostnader i framtiden. Det kan vara bra att göra en underhållstvätt med 1-2 års intervall, detta kan variera lite beroende på hur utsatt ditt tak är. Norrsidan är ofta mer utsatt och stora träd i närheten kan också påverka hur smutsigt ditt tak blir.

Anlita proffs

Har du ett brant tak kan det vara bra att skaffa hjälp från ett proffs på tak rengöring, då de har utrustning som är bra för dessa förhållanden. Tänk också på att det kan vara halt underlag. Säkerheten är viktig då det ofta är frågan om höga höjder.

Tänk miljövänligt

Belasta inte miljön i onödan – välj en miljövänlig metod när du ska tvätta ditt tak. Högtryckstvätt är ett effektivt, miljövänligt och energisnålt sätt. Om denna metod ska användas är det bra om det utförs av en yrkesman. Eftersom tak ska tvättas med ett anpassat tryck och flöde. Rätt utrustning är viktigt, vinkel på strålen och arbetsmetoden. När det utförs av en yrkesman går det snabbt och säkert, och resultatet blir bra. Denna metod är både skonsam mot byggnaden, människor, djur och miljö.

Nyhetsarkiv

  • Takfix snöröjningsavtal

    När vinterns snö och is börjar täcka ditt område är det dags att ta ställning till hur du ska hantera dessa utmaningar. Takfix erbjuder skräddarsydda snöröjningsavtal som är utformade för att göra din vinter bekymmersfri och säker.

    Läs mer
  • Vad menas med takpapp

    Takpapp är ett vattentätt och slitstark material som har impregnerats med asfaltliknande petroleumtjära som används under takpannor eller som ensamstående takbeklädnad. Har du ett flackt eller väldigt lite lutande tak passar takpapp alldeles utmärkt att användas som ensam beklädnad av taket. Takpapp har använts för att skydda bostäder landet runt ända sedan 1700-talet. Från början tillverkades materialet i små kvadrater och var inte alls lika hållbart som dagens takpapp.Den yttre sidan som vetter mot solens stålar är förklädd med krossat skiffer som skyddar mot väder och ger takpappen en längre livslängd.

    Läs mer
  • Renovera taket och få ner energiförbrukningen

    Ingen har väll missat de höga elpriserna som sprider sig genom Sverige! Vi kan läsa på webben och i tidningar hur vi som bostadsägare kan effektivisera och med smarta knep spara in på energi för att få ner kostanden på hushållets energiförbrukning. Sällan pratar någon om fastighetens tak. Visst, det är en stor och dyrare investering, men taket på din fastighet finns där för att skydda och isolera året om och är en stor nyckelfaktor för att ge din bostad det skydd den behöver.

    Läs mer