Tvätta taket för längre livslängd

För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

Den del av huset som ofta kommer lite i skymundan är taket. Men att ta hand om sitt tak kan förlänga livstiden för det med många år och är en god investering. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när vårens varmare temperaturer kommer är en taktvättning.

Taktvättning skyddar taket

En taktvätt passar bra att göra nu när temperaturen börjar bli lite varmare och gör ditt tak redo och fint inför sommaren. Vid en taktvättning får man bort smuts och mossa som har samlats och fått fäste på taket.

Vi utför taktvätt i Stockholm på olika sorters tak och pannor så som betongpannor, tegelpannor, papptak och plåttak. I och med att man får bort smutsen och växterna på taket vid en taktvätt så blir utseendet finare. Har man planer på att sälja huset kan en taktvätt vara väl värd att investera i för att höja intrycket av huset och få upp priset på huset ytterligare litegrann. Men även om man har tänkt bo kvar många år i sitt hus är det klokt att tvätta taket emellanåt eftersom det håller taket i ett bra skick över längre tid och förebygger skador på taket.

Påväxt så som alger, lav, mossa och annan smuts på taket så kan leda till att taket blir fuktigt vilket sliter på taket. Under vintern kan det också leda till att det blir sprickor i takpannorna. Med en taktvättning så minskar man risken för att detta händer.

Taktvättning i Stockholm

När vi utför taktvättning i Stockholm så använder vi varmt vatten och högtryckstvätt som effektivt tar bort påväxt och smuts. För att minska risken för att växtlighet åter får fäste på taket så kan vi även behandla det med ett medel som är framtaget får att rengöra på djupet och skydda taket och hålla växtlighet borta.

Vill du ha hjälp med taktvättning i Stockholm i vår eller i sommar? Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Nyhetsarkiv

 • Boka in höstens takunderhåll!

  Vi är nu inne i mitten av september månad och hösten vilar precis runt hörnet. Då kan det vara dags att boka in höstens takunderhåll för att stärka taket mot höstens hårda väder och vind.

 • Hyr ställning hos oss på Takfix!

  Förutom tjänster inom takarbeten och takrenoveringar hyr vi på Takfix ut byggnadsställningar i Stockholm. Oavsett om ni är ett företag eller privatperson erbjuder vi ett helhetsansvar för uthyrning av ställningar som inkluderar både dimensionering och montering.

 • Boka in sommarens fasadarbeten i Stockholm!

  Vi är nu inne i juni månad vilket betyder att sommaren äntligen är här. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när sommarens varma temperature kommit är fasadarbeten för att fräscha upp husets yttre!

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.