Tvätta taket för längre livslängd

För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

Den del av huset som ofta kommer lite i skymundan är taket. Men att ta hand om sitt tak kan förlänga livstiden för det med många år och är en god investering. En av de tjänster som vi erbjuder i Stockholm som passar bra när vårens varmare temperaturer kommer är en taktvättning.

Taktvättning skyddar taket

En taktvätt passar bra att göra nu när temperaturen börjar bli lite varmare och gör ditt tak redo och fint inför sommaren. Vid en taktvättning får man bort smuts och mossa som har samlats och fått fäste på taket.

Vi utför taktvätt i Stockholm på olika sorters tak och pannor så som betongpannor, tegelpannor, papptak och plåttak. I och med att man får bort smutsen och växterna på taket vid en taktvätt så blir utseendet finare. Har man planer på att sälja huset kan en taktvätt vara väl värd att investera i för att höja intrycket av huset och få upp priset på huset ytterligare litegrann. Men även om man har tänkt bo kvar många år i sitt hus är det klokt att tvätta taket emellanåt eftersom det håller taket i ett bra skick över längre tid och förebygger skador på taket.

Påväxt så som alger, lav, mossa och annan smuts på taket så kan leda till att taket blir fuktigt vilket sliter på taket. Under vintern kan det också leda till att det blir sprickor i takpannorna. Med en taktvättning så minskar man risken för att detta händer.

Taktvättning i Stockholm

När vi utför taktvättning i Stockholm så använder vi varmt vatten och högtryckstvätt som effektivt tar bort påväxt och smuts. För att minska risken för att växtlighet åter får fäste på taket så kan vi även behandla det med ett medel som är framtaget får att rengöra på djupet och skydda taket och hålla växtlighet borta.

Vill du ha hjälp med taktvättning i Stockholm i vår eller i sommar? Kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Nyhetsarkiv

 • Tvätta taket för längre livslängd

  För många husägare kommer sommaren 2020 bli annorlunda och mer tid spenderas hemma. Då kan det vara ett bra tillfälle att passa på att se över sitt hus lite extra.

 • Takfix i Coronatider

  Vi på Takfix tar våra kunders och vår personals hem, familjer och hälsa på största allvar nu i dessa kristider. Vi utför takläggning med omsorg och försiktighet.

 • Hög tid att boka sommarens takarbete i Stockholm

  Våren är nu äntligen här och för dig som vill ha hjälp med en takrenovering eller en takomläggning i sommar kan det vara en god idé att nu börja planera för arbetet och höra av dig för att boka ditt takarbete i Stockholm.

 • Se över ditt tak med en takbesiktning

  Under vinterhalvåret utsätts ett tak för särskilt hårda väderförhållanden med både vind, regn, snö och is. När våren sedan kommer kan det därför vara bra att se över taket och fixa till eventuella brister. Vi på Taxfix gör takbesiktningar runt om i Stockholmsområdet.

 • Nu är det vår och därmed dags att se över fasaden

  Nu när solen skiner är det perfekt läge att se över dom där sakerna som man alltid skjuter på. Sommaren är den bästa tiden att se över fasaden eftersom det inte får vara för kallt eller fuktigt om du behöver måla. Kanske finns det något hos dig som behöver ses om?