Tillökning i vår kunskapsbank om byggställningar

I vår kunskapsbank kan du nu få reda på vad det kostar att låta bygga en ställning, om du själv kan vara med i monteringsarbetet, och hur du kan veta att byggställningen är godkänd och säker.

Vår kunskapsbank har utökats med mer matnyttig information för dig som går i byggdrömmar.

Vad kostar det?

När du är i planeringsstadiet är det t.ex. viktigt att beräkna kostnaden för projektet. Om byggställningar är en del av den kalkylen så uppstår säkert frågan: Vad kostar det att hyra ställning?

Vem får vara med och montera?

Vilka regler gäller sedan när byggställningen ska monteras? Får du själv vara med i arbetet och i så fall i vilka moment? Vi reder ut begreppen i vårt svar på vem som kan vara med och bygga ställning.

Hur vet man att ställningen är säker?

När ställningen väl är på plats – vad är det som avgör om den är säker och är monterad efter spelets alla regler? Vi svarar på det i artikeln om hur man vet att en byggnadsställning är säker.

Nyhetsarkiv

 • Så sköter du ditt sedumtak under vintern

  För att ett sedumtak och andra typer av gröna tak ska hålla sig i ett så bra skick som möjligt finns det en del som är bra att ha i åtanke. Vinterhalvåret är nu här och det finns saker att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

 • Så utför du säker takskottning i vinter

  Vinterhalvåret har nu anlänt. När mycket snö faller ned och samlas på taket kan det bli nödvändigt med en takskottning. För att takskottningen ska gå säkert till finns det dock en del som det är bra att tänka på.

 • Snöskottning av tak - vet du vad som gäller?

  Vill du veta mer om snöskottning av tak och vad man behöver tänka på inför vintern som fastighetsägare? I vår kunskapsbank hittar du massor av information som rör snöröjning och skottning av tak.

 • Undvik vinterns risker med snörasskydd

  Hösten är här och vintern närmar sig. När mycket snö under vintern samlas på taket kan det finnas en risk att den faller ned mot marken. Genom att montera taksäkerhet kan du undvika risken för olyckor i vinter. Takfix monterar taksäkerhet runt om i Stockholm.

 • Tillökning i vår kunskapsbank om byggställningar

  I vår kunskapsbank kan du nu få reda på vad det kostar att låta bygga en ställning, om du själv kan vara med i monteringsarbetet, och hur du kan veta att byggställningen är godkänd och säker.